Rugaciunea care se spune de Sf. Stefan. Preotii spun ca te ajuta sa depasesti cele mai grele incercari ale vietii.

In fiecare an, pe data de 27 decembrie, Biserica Ortodoxa il preznuieste pe Sfantul Stefan. Aceasta sarbatoare este marcata cu cruce rosie in calendarul crestin ortodox si are o mare insemnatate pentru romani.

Traditia populara spune ca de Sfantul Stefan ar fi bine sa ne impacam cu toti cei care ne-au gresit de-a lungul anului si sa lasam de-o parte micile neintelegeri. In plus, pentru ca pacatele noastre sa fie iertate, pe 27 decembrie este foarte important sa rostim rugaciunea catre Sfantul Stefan.

Rugaciunea catre Sfantul Stefan

Aceasta este rugaciunea pe care orice credincios trebuie sa o rosteasca pe 27 decembrie.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„Sfinte mare mucenice al lui Hristos Stefane, cel ce ai proslavit pe Dumnezeu intru madularele tale cele mucenicesti, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinsi de nevoi si ispite; ci te roaga pentru

noi Preamilostivului Dumnezeu ca sa impace lumea, si sa departeze de la noi pe tot vrajmasul cel pornit asupra noastra, prin mania lui Dumnezeu pentru pacatele noastre.

Roaga-te, sfinte al lui Dumnezeu cu aceeasi caldura cu care te-ai rugat pentru ucigasii tai; roaga-te sa departeze de la noi furia celor fara de Dumnezeu si sa ne apere pe noi,

poporul Sau cel nou ales, ca prin rugaciunile tale fiind mantuiti, sa laudam bunatatea lui Dumnezeu cea nespusa si pe tine sa te marim in vecii vecilor. Amin!”

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.