Rona Hartner a murit! Indragita actrita a pierdut lupta cu boala necrutatoare: „Zbor lin spre lumina, fata draga”

Rona Hartner a murit la varsta de 50 de ani, dupa o lunga si dificila lupta cu cancerul. Actrita s-a confruntat in ultima perioada cu probleme grave de sanatate, la plamani si creier, iar apropiatii acesteia sperau la un miracol.

Actrita de film, cantautoarea, cantareata, compozitoarea si textiera romana de origine germana, Rona Harter, lasa o tara intreaga in lacrimi.

Artista, cunoscuta pentru pofta sa de viata, stilul ei liber de a se exprima, pentru lejeritatea cu care isi interpreta rolurile, dar si pentru forta, credinta in Dumnezeu si perseverenta, a fost rapusa de cancer dupa ce acesta a recidivat de patru ori.

Publicitate

„Rona a fost lumina.

A fost cel mai curajos si cel mai luminos Om pe care l-am cunoscut vreodata. Nu se dadea in laturi de la nimic, dansa, canta, picta, juca, iubea…toate cu aceeasi bucurie.

Impartea totul cu cei de alaturi. Mai putin tristetile – erau singurele care le tinea pentru ea. In rest …dadea totul si se dadea cu totul. Ne-am cunoscut aproape copile si niciodata in toti anii acestia Rona n-a fost altfel. Nu a schimbat-o nimic. Niciodata! Se supara rar, era toata lumina si zambet si bucurie. Si asa va ramane! Lumina, si zambet si bucurie! Chiar daca a plecat putin sa se odihneasca Rona ramane aici. Mereu o voi povesti frumos, cu bucurie. Mereu imi voi aduce aminte de rasul ei puternic, de hainele colorate, de felul ei curajos de a fi, de muzica, de lumina si iubirea ce o facea sa fie Ea.

Articolul continuă după reclame

Zbor lin spre lumina, fata draga! Ramai parte din lumea mea mereu!”, a fost mesajul postat pe Facebook de Imelda Antonescu.

Rona Hartner a murit la 50 de ani.

Sora artistei i-a anuntat ultimele clipe de viata intr-o postare pe Facebook

Sora actritei a anuntat in urma cu ceva timp ca Rona Hartner este pe moarte. „Va scriu sa va cer ganduri bune si rugaciuni pentru sora mea care isi traieste ultimele clipe. Ne scuzati daca nu raspundem la mesaje, in aceste clipe dificile, vrem sa fim cu ea si cu fetita ei”, a scris acesta pe Facebook.

Rona Hartner a vorbit, in octombrie 2023, despre lupta cu cancerul si cum s-a vindecat. „Sunt bine, multumesc lui Dumnezeu! Medicii au gasit un remediu-miracol”, a declarat artista.

Aceasta a fost diagnosticata cu cancer la plamani cu metastaze. Pe 12 iulie 2023, cantareata stabilita in Franta a aflat ca viata a pus-o din nou la incercare. A urmat un tratament despre care sustine ca a fost un adevarat miracol.

Rona Hartner s-a nascut pe data de 9 martie 1973, la Bucuresti. In anul 1991 a inceput studiul la Scoala de Muzica Titu Maiorescu, iar incepand cu anul 1992 a inceput sa studieze la Academia de Teatru si Film din Bucuresti. Aceasta este cunoscuta pentru rolul sau Sabina, din „Gadjo Dilo”.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.