Recompensa de 1 milion de dolari pentru prinderea lui Vladimir Putin: „Viu sau mort”

Un afacerist rus ofera 1.000.000 de dolari pentru prinderea presedintelui Vladimir Putin.

Potrivit Jerusalem Post, este vorba despre antreprenorul rus Alex Konanikin, care si-a anuntat recompensa intr-o postare publicata pe retelele de socializare.

Antreprenorul rus a spus ca presedintele rus a ajuns la putere „prin aruncarea in aer a blocurilor din Rusia”.

Publicitate

O recompensa de 1.000.000 de dolari pentru arestarea presedintelui rus Vladimir Putin a fost oferita ofiterilor militari de catre antreprenorul rus Alex Konanykhin intr-o postare pe care a publicat-o pe retelele de socializare saptamana aceasta, in timp ce Rusia isi continua invadarea Ucrainei .

„Promit sa platesc 1.000.000 de dolari ofiterilor care, respectandu-si datoria constitutionala, il aresteaza pe Putin ca si criminal de razboi in conformitate cu legile ruse si internationale”, a scris Konanykhin pe LinkedIn.

„Putin nu este presedintele rus, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operatiuni speciale de aruncare in aer a blocurilor din Rusia, apoi a incalcat Constitutia prin eliminarea alegerilor libere si uciderea oponentilor sai”.

„In calitate de etnic rus si cetatean rus, vad ca este datoria mea morala sa facilitez denazificarea Rusiei . Imi voi continua asistenta Ucrainei in eforturile sale eroice de a rezista asaltului Ordei lui Putin”, a adaugat omul de afaceri. Orda este cuvantul rusesc pentru „hoarda”, o banda de pradatori si jefuitori.

Postarea a fost insotita de o imagine cu o fotografie a lui Putin si cuvintele „Cautat: mort sau viu. Vladimir Putin pentru crima in masa”.

Konanykhin are o istorie agitata cu guvernul rus.

Potrivit unui articol din 1996 din The Washington Post , Konanykhin a studiat la Institutul Tehnic si de Fizica din Moscova inainte de a-si abandona studiile si de a deschide o cooperativa de constructii. Apoi s-a ramificat intr-un numar de alte afaceri, inclusiv bancar, actiuni si imobiliare.

Publicitate

Pana la varsta de 25 de ani, avea un imperiu de peste 100 de firme. Pana in 1992, companiile sale valorau aproximativ 300 de milioane de dolari. El a facut chiar parte din prima delegatie a presedintelui rus de atunci Boris Eltin la Washington in acel an.

In 1996, in timp ce locuiau in SUA, Konanykhin si sotia sa au fost arestati de agenti federali de imigrare sub acuzatia de incalcare a conditiilor vizelor lor americane. Cazul a fost aparent declansat dupa ce autoritatile ruse au sustinut ca el a deturnat 8 milioane de dolari de la Banca Rusa de Schimb din Moscova.

Cazul a durat saptamani intregi, agentii FBI depunand marturie ca mafia rusa a incheiat un contract cu privire la viata lui Konanykhin, precum si un fost agent KGB care a marturisit ca are indoieli serioase cu privire la acuzatiile formulate impotriva oligarhului.

In timpul procesului, Konanykhin a marturisit ca unii dintre consilierii sai corporativi de la Russian Exchange Bank au inceput sa-l faca presiuni pentru bani si au facut amenintari, determinandu-l sa se mute in Ungaria, potrivit Post . El a sustinut ca a fost apoi amenintat cu violenta din nou, ceea ce l-a determinat sa fuga in Cehia si apoi la New York.

Konanykhin s-a plans de amenintarile la adresa oficialilor rusi si chiar a lui Eltin. La un moment dat, autoritatile au incetat sa mai investigheze amenintarile si au inceput sa-l investigheze, sustinand ca a transferat ilegal 8 milioane de dolari de la banca in conturile sale personale de peste mari. Autoritatile ruse au sustinut ca versiunea sa a evenimentelor este falsa si urmarea sa calomnieze fostii sai angajati.

In cele din urma s-a ajuns la o intelegere si a fost eliberat din detentie si, in cele din urma, i s-a acordat azil politic. Doar cativa ani mai tarziu, insa, Comisia de Apel pentru Imigrari a revocat azilul politic si a dispus deportarea acestuia. Konanykhin si sotia sa au incercat sa fuga in Canada, dar au fost arestati.

Expulzarea cuplului a fost anulata in urma mai multor audieri de urgenta, dupa ce judecatorul districtual american TS Ellis a considerat decizia ilegala, spunand „Am impresia ferma ca este dorinta puternica a oamenilor din puterea executiva de a-l returna pe acest barbat in Rusia pentru motivul pentru care nu pot spune. Pute”, potrivit unui raport al Moscow Times . I s-a acordat din nou azil in 2007.

In 2011, a fondat TransparentBusiness, care ajuta companiile sa isi gestioneze forta de munca de la distanta. De asemenea, face parte din Unicorn Hunters, un spectacol care le permite fondatorilor de unicorn sa prezinte milioane de investitori din intreaga lume.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.