Putin a facut anuntul: „Le sparg ca pe nuci”

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse,  a acordat un interviu principalului post public de televiziune de la Moscova in care a amenintat din nou Ucraina.

Rusia va ataca centrele de comanda ale Kievului daca Occidentul va furniza rachete cu raza lunga de actiune, spune liderul de la Kremlin. Putin a minimalizat pe de alta parte furnizarea de sisteme Himars de catre americani – ucrainenilor. Putin sustine de asemenea ca dronele folosite de ucraineni sunt mult inferioare armelor ruse.

„Exista si a treia componenta, dronele. Dupa cum stiti, sunt cateva tipuri. Ele sunt folosite inca de la bun inceput, dar doar acolo unde nu exista sisteme performante anti-aeriene.

Noi avem sisteme tip Pantari. Sa nu se supere nimeni, dar sistemele noastre le sparg ca pe nuci.

Am distrus zeci, trebuie sa intelegeti, zeci de astfel de aparate. Exista si alte tipuri folosite pentru spionaj. Sunt o multime. Au zburat de la bun inceput si zboara si acum. Sunt trimise Ucrainei inca de la inceput. Toate sunt de productie externa.

Si exista al treilea tip, dronele de spionaj, care au un caracter strategic. Ele zboara la inaltimi cuprinse intre 8-11 kilometri. Ele au fost folosite intotdeauna.

Au fost folosite inca dinainte de inceperea operatiunii, au zburat mereu deasupra Marii Negre, au zburat mereu deasupra Ucrainei, dar, intr-adevar, nu au intrat in spatiul nostru aerian.

De ce sa fie date Ucrainei, nu am putut intelege niciodata. Doar, poate pentru ca ele sa aterizeze undeva si sa vada cum sunt construite, alt sens pur si simplu nu vad.

Iata de ce asta nu schimba nimic si nu intelegem de ce toata aceasta nebunie cu livrarile de armament, doar daca nu cumva scopul este ca acest conflict armat sa fie prelungit cat mai mult”, a declarat Vladimir Putin, potrivit Digi 24.

Presedintele american Joe Biden a anuntat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include sisteme de rachete HIMARS, cu raza de actiune de pana la aproape 80 de kilometri. Valoarea ajutorului se ridica la 700 de milioane de dolari, potrivit secretarului de stat Antony Blinken.

Marea Britanie va furniza Ucrainei lansatoare de rachete cu o raza de actiune de 80 de kilometri pentru a face fata ofensivei ruse, a anuntat luni Ministerul Apararii britanic.