Reactia europarlamentarilor romani dupa ce un europarlamentar german a spus ca ”Romania este vestul salbatic al Europei”

Guido Reil, un europarlamentar german, a spus ca ”Romania este vestul salbatic al Europei”

”Romania este vestul salbatic al Europei, un vest salbatic in inima Europei. Prin urmare, intrebarea este: Cum este posibil asa ceva? Cum se poate ca o tara cu o infrastructura atat de proasta, cu un nivel atat de inalt al infractionalitatii si al coruptiei, sa fie membru al Uniunii Europene?

S-a uitat cineva sau a verificat cineva inainte de asta? Se pare ca nu!

Publicitate

Foarte multi bani au curs in ultimii ani si s-a crezut ca daca sunt virati mai multi bani spre o tara corupta, lucrurile se vor imbunatati”, a declarat Guido Reil.

Reactia europarlamentarilor romani

”As vrea sa ii transmit domnului Reil, care nu mai este in sala, ca daca Romania nu si-ar fi facut treaba la frontiera Uniunii Europene, ar fi vazut dumnealui ce inseamna vestul salbatic cu adevarat. Pentru ca iata ca, la 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, Romania este inca in afara spatiului Schengen. Cetatenii romani contribuie la PIB-ul altor state membre, si totusi nu au aceleasi drepturi si aceeasi libertate de circulatie pe care o au cetatenii tarilor respective. Este profund regretabil si inacceptabil ca, din motive politice si datorita unor jocuri politice interne, in cateva state membre, romanii si cetatenii romani si mediul de afaceri sunt privati de un drept conferit de tratatele Uniunii Europene” a declarat Dacian Ciolos.

”Am un sentiment de frustrare si nu numai eu, ci toti cetatenii din tara mea. A cata oara sa mai dezbatem, a cata oara sa mai votam in Parlamentul European, a cata oara sa mai scrie Comisia Consiliului, celor 27 de sefi de stat si de guvern care iata, ce democratie ne invata? Un presedinte de stat sau un sef de guvern conteaza mai mult decat zecile de milioane de cetateni! Asta este democratia Europeana? Ar putea sa ne spuna, si ma adresez acum celor 27 de sefi de stat si de guvern, inclusiv presedintelui din tara mea, ar putea sa ne spuna ce punct din tratat, din regulamentul Schengen, nu le indeplineste Romania sau Bulgaria”, a precizat si Maria Grapini?

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.