Atac fara precedent la adresa Romaniei: ”Nu avem nevoie de Romania si Bulgaria nici in Uniunea Europeana, nici in Schengen”

Europarlamentarul german Guido Reil, din partidul „Alternative für Deutschland”, a catalogat Romania drept „Vestul Salbatic” in mijlocul Europei, facand referire la nivelurile de coruptie si crima organizata in cele doua tari, noteaza Euractiv.

Guido Reil (AfD, Grupul Identitate si Democratie – ID) spune ca a fost de multe ori in Romania in ultimii ani, acolo e Wild West-ul Europei, in Ucraina e mai multa ordine, o infrastructura mai buna.

”Romania este vestul salbatic al Europei, un vest salbatic in inima Europei. Prin urmare, intrebarea este: Cum este posibil asa ceva? Cum se poate ca o tara cu o infrastructura atat de proasta, cu un nivel atat de inalt al infractionalitatii si al coruptiei, sa fie membru al Uniunii Europene?

S-a uitat cineva sau a verificat cineva inainte de asta? Se pare ca nu!

Foarte multi bani au curs in ultimii ani si s-a crezut ca daca sunt virati mai multi bani spre o tara corupta, lucrurile se vor imbunatati. Nu avem nevoie de Romania si Bulgaria nici in Uniunea Europeana, nici in Schengen”, a spus eurodeputatul de extrema dreapta Guido Reil.