Raspunsul primit de parintele Calistrat din partea unui medic l-a lasat fara cuvinte: „Rugati-va, restul sunt povesti”

Parintele Calistrat Chifan a spus ca a avut o discutie cu un medic. Ingrijorat de starea de sanatatea unui apropiat, parintele Calistrat a vorbit cu medicul. Ce a spus medicul, l-a lasat fara cuvinte pe marele duhovnic al Romaniei

„Ma cred eu preot, dar crestinii nostri sunt de zece ori mai intelepti si de o mie de ori cateodata cate un pastor. Ii pun eu o intrebare mai asa, mai cu talc, dar sa nu o supar, ca era doctorita si am zis sa ma adresez politicos, ca unei doctorite: „Credeti ca pentru pacientul cutare ar fi vreo sansa asa?” (pacientul cutare imi era mie apropiat). Si a zis: „Parintelul meu drag, eu vin la mata de multa vreme, dar nu ma astept sa fii asa de naiv. Mata nu intelegi cum e viata si moartea, ca doar esti preot?” Zic: „Ba inteleg. Dar v-am pus intrebarea asta din curiozitate, era o chestie care ma interesa.”, a povestit parintele Calistrat, pentru BZI.

Parintele Calistrat a mai spus ca doctorita a marturisit ca a vazut, in spital, oameni care trebuiau sa moara si n-au murit si oameni care trebuiau sa traiasca si au murit.

„Si a zis: „Tine minte, parinte, de la mine. Eu traiesc in spital de aproape 40 de ani. Am vazut om care trebuia sa moara si n-a murit si am vazut om care trebuia sa traiasca si a murit. Daca vrea Dumnezeu sa te tina viu, zece doctori nu te pot omori si daca vrea Dumnezeu sa te omoare, zece doctori nu te pot tine in viata. Rugati-va, restul sunt povesti. Medicamentele sunt inventate de oameni, sanatatea e de la Dumnezeu.” Asa si noi, daca vrem sa fim vii, s-o facem pentru Hristos. Ca de traim sau de murim, ai Domnului suntem.”, a marturisit spus parintele Calistrat Chifan.