Parintele Calistrat Chifan: „Daca Fecioara Maria si-a permis lucrul acesta si era mama lui Dumnezeu, tu mama cui te crezi, de vrei sa intri la…”

Parintele Calistrat Chifan a spus ca atunci cand femeia se afla in perioada delicata a lunii, ea nu ar trebui sa intre in biserica si sa se atinga de cele sfinte. Ea ar trebui sa asculte slujba fie din pridvor, fie din spatiile special amanajate din preajma bisericii.

„Si spun lucrul asta, ca in momentul in care biserica are scaune afara si parc si te-a luat timpul femeiesc, vii la biserica, stai in parc si asculti slujba. Cand iti trece vremea si nu ai nimic, bea agheasma, mananci anafura, iti faci cele bisericesti. Mai ai biserica cu pridvor si te-a prins iarna sau te-a prins vremea, stai acolo, nu te duce prima in fata. Dar cand o faci la modul ambitios, nu faci altceva decat sa contrariezi scrisul Sfintei Scripturi: „Si cand s-a implinit vremea zilelor de curatire, Iosif si Fecioara Maria au luat doi pui de turturel si s-au dus sa duca jertfa de curatire.”

Care e jertfa de curatire? Iosif de Maria nu s-a atins, ea fecioara inainte de nastere, fecioara in nastere si dupa nastere, nastere mai presus de fire, fara lucruri biologice, Hristos trece prin ea ca Soarele prin sticla si Fecioara Maria, care e mama lui Dumnezeu, cea plina de dar si de Duh Sfant, nu calca legea veche. Se duce la 40 de zile cu logodnicul ei, sa duca jertfa de curatire la implinirea celor 40 de zile. Daca Fecioara Maria si-a permis lucrul acesta si era mama lui Dumnezeu, tu mama cui te crezi, de vrei sa intri la menstruatie in biserica, sa sfidezi?”, a spus parintele Calistrat Chifan, potrivit bzi.ro.