Mugur Isarescu, anunt important pentru romanii cu rate.

Mugur Isarescu a anuntat ce se va intampla cu banii romanilor, ce ii asteapta pe anul acesta,  cand scapam de scumpiri si la ce trebuie sa fim atenti in anul 2023.

Ultimul raport comunicat de BNR ii avertiza pe romani ca se vor lupta cu cea mai ridicata inflatie din ultimii 20 de ani si va creste numarul celor care nu isi mai pot plati ratele.

Potrivit informatiilor oferite de BNR, abia in toamna aceasta ar putea sa scada sub 10%. „Romanii sunt tot mai impovarati de rate, dar vremea dobanzilor mici a trecut”, a anuntat guvernatorul BNR.

Publicitate

O alta averizare lansata de BNR vizeaza Guvernul. Cabinetul Ciuca trebuie sa tina sub control deficitul bugetar pentru ca romanii sa nu ajunga „la sapa de lemn”. Economistii Bancii Nationale au semnalat ca deficitul bugetar nu este singurul „cartof fierbinte”, ci si majorarea costului finantarii ridica serioase provocari.

Razboiul din Ucraina genereaza, inca, incertitudini si riscuri considerabile la adresa perspectivei activitatii economice, prin efectele posibil mai mari exercitate asupra puterii de cumparare si increderii consumatorilor. Cele mai recente date si analize indica o incetinire semnificativa a cresterii economiei in trimestrul IV 2022, fata de intervalul precedent. Spre deosebire de aceeasi perioada a anului anterior, cresterea PIB a continuat sa decelereze in trimestrul III 2022 – la 4,0 la suta de la 5,1 la suta in trimestrul II -, ramanand totusi insemnata din perspectiva istorica, scrie Antena 3.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.