Raed Arafat, anunt important despre ridicarea restrictiilor.

Raed Arafat, seful DSU a anuntat care sunt modificarile aduse de CNSU. Secretarul de stat a explicat cum se va face accesul la mall si supermarket.

Arafat a a precizat ca nu mai este nevoie de certificat verde pentru romanii care merg la supermarket sau mall, daca sunt create culoare de intrare, deplasare si iesise pentru clienti.

Mai exact, se face un calcul la spatiul de vanzare si fiecare operator va lua in considerare minim 4 mp pentru fiecare persoana.

Publicitate

De asemenea, numarul de cosuri de cumparaturi va fi limitat la numarul maxim de clienti aferent spatiului de vanzare. De exemplu, daca avem 50 de clienti unitatea comerciala va avea 50 de cosuri de cumparaturi.

„Cu asigurarea unei suprafete de 4 mp raportat la suprafata destinata vanzarii pentru fiecare persoana si este limitat numarul de cosurilor de cumparaturi la numarul maxim de persoane ce poate avea acces.

In mall-uri, centre comerciale unde existau magazine alimentare ele erau restrictionate numai la persoanele vaccinate.

S-a ajuns la solutia ca daca exista un culoar dedicat de intrare, deplasare si iesire se poate merge in conditiile in care se merge si la celelalte magazine alimentare, dar va trebui stabilit clar 4mp pe persoana luand in considerare numai spatiul de vanzare.

Articolul continuă după reclame

Daca avem 50 de persoane limita atunci avem 50 de cosuri de cumparaturi. Acestea sunt modificarile aduse la Hotararile de Guvern, in rest toate masurile care au fost pana acum au fost prelungite timp de o luna incepand cu 7 februarie”, a declarat Raed Arafat, seful DSU.

Raed Arafat, cand scapam definitiv de restrictii?

Seful DSU, Raed Arafat, a explicat, la Antena 3, ce se va intampla din luna martie. Se vor ridica restrictiile in totalitate atunci?

„Acest lucru va depinde foarte mult de modul in care evolueaza pandemia la noi. Am mai spus ca exista o diferenta intre noi si multe din tarile care iau aceste decizii in acest moment si asta este data de rata de persoane vaccinate si protejate.

Toate semnele arata ca mergem spre o situatie mai stabila si mai buna. Acest val poate sa fie, intr-adevar, ultimul val semnificativ la acest moment si sa trecem dupa asta la o perioada mai linistita. Sa vedem ce se intampla – devine virusul endemic, devine ca virusul gripal. Asta nu stim inca sa spunem, sunt foarte multe pareri din partea oamenilor de stiinta.

Exista o posibilitate, intr-adevar, ca dupa acest val sa ajungem la o revenire la normalitate sau cat mai aproape de normalitate”, a spus Raed Arafat.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.