Putin taie in carne vie! Comandantul flotei ruse din Marea Neagra, arestat dupa scufundarea navei-amiral

Amiralul Igor Osipov, comandantul flotei ruse din Marea Neagra, a fost eliberat din functie si arestat in urma scufundarii crucisatorului Moskva, transmite serviciul de informatii al armatei Ucrainei. Adjunctul sau, viceamiralul Serghei Pinciuk, este si el anchetat in aceasta cauza, potrivit aceleiasi surse, care mai arata ca si alti comandanti rusi au fost eliberati din functii.

Serviciul de informatii al armatei Ucrainei afirma ca aceste masuri represive au fost determinate de scufundarea navei-amiral a flotei ruse din Marea Neagra, crucisatorul Moskva.

Anuntul arestarii amiralului Igor Osipov si al anchetarii adjunctului sau, viceamiralul Serghei Pinciuk, a fost facut vineri de reprezentantul serviciului de informatii al armatei ucrainene, Vadim Skibitki.

De asemenea, din cauza slabei pregatiri a ofensivei in Ucraina si a pierderilor masive de personal armament si echipamente, au fost eliberati din functii si alti comandanti militari rusi, mai arata sursa citata.

Au fost dati afara comandantul Armatei a 6-a, generalul-locotenent V. Ershov, comandantul Armatei 1 de Panzere a Districtului Militar de Vest, generalul-locotenent S. Kisel, si unul din adjunctii sai.

Comandantul Corpului de Armata 22 al Districtului Militar de Sud, generalul-maior A. Marzoev, a fost si el eliberat din functie, a mai precizat reprezentantul seriviciului ucrainean de informatii al armatei.