Putin si-a exprimat „cele mai profunde condoleante” pentru moartea reginei Elisabeta intr-o telegrama adresata regelui Charles al III-lea

Presedintele rus Vladimir Putin si-a exprimat „cele mai profunde condoleante” pentru moartea Reginei Elisabeta.

Intr-o telegrama adresata regelui Charles al III-lea, Putin a spus ca regina s-a bucurat „pe buna dreptate” de dragostea supusilor ei.

„Iti doresc curaj si perseverenta in fata acestei pierderi grele si ireparabile”, a scris el.

Publicitate

Presedintele rus Vladimir Putin si-a exprimat joi „cele mai profunde condoleante” pentru moartea Reginei Elisabeta.

Intr -o telegrama adresata regelui Charles al III-lea, noul monarh al Marii Britanii, Putin a spus ca regina – care a murit la varsta de 96 de ani – a fost o figura istorica importanta in timpul domniei sale de 70 de ani.

„Timp de multe decenii”, a scris el, „Elizabeta a II-a s-a bucurat pe buna dreptate de dragostea si respectul supusilor ei, precum si de autoritatea pe scena mondiala”.

Mesajul vine in ciuda faptului ca familia regala a Marii Britanii si-a exprimat sprijinul pentru Ucraina, pe care Rusia a invadat-o in februarie. Putin este, de asemenea, covarsitor de nepopular in Regatul Unit: un sondaj din martie realizat de YouGov a constatat ca 88% dintre britanici au o opinie nefavorabila despre presedintele rus, acrie businessinsider.

La una dintre ultimele ei intalniri cu un sef de stat, regina Elisabeta a aparut pentru fotografii cu premierul canadian Justin Trudeau in fata unui buchet de flori albastre si galbene , culorile nationale ale Ucrainei.

In martie, printul Charles de atunci a calatorit si el in Romania pentru a fi alaturi de refugiatii ucraineni, descriind situatia lor ca fiind o „ situatie de cosmar ”.

In mesajul sau de joi, Putin nu a facut nicio mentiune despre razboi sau politica.

„Iti doresc curaj si perseverenta in fata acestei pierderi grele si ireparabile”, i-a spus el regelui Charles. „Va cer sa transmiteti cuvintele de sincera simpatie si sprijin membrilor familiei regale si intregului popor al Marii Britanii”.

Putin si Regina Elisabeta s-au intalnit in 2003, cand presedintele rus se afla intr-o vizita de stat in Marea Britanie. Potrivit fostului ministru de interne al Regatului Unit, David Blunkett, ea nu a fost multumita cand Putin a aparut cu 14 minute intarziere la intalnirea lor.

Vorbind cu BBC, Blunkett a povestit ca si-a cerut scuze monarhului pentru cainele sau calauzitor care l-a latrat pe Putin , ceea ce a determinat-o pe Elizabeth – o cunoscuta pasionata canina – sa glumeasca: „Cainii au instincte interesante, nu-i asa?”

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.