Putin e disperat. Niciun rus nu va mai avea acces!

Federatia Rusa vrea sa blocheze si Instagram si WhatsApp, spunand ca Meta este o „organizatie extremista”.

Dupa anuntul companiei Meta, care a anuntat ca permite utilizatorilor sai sa partajeze mesaje de amenintare la adresa Kremlinului, Rusia vine cu decizia de a bloca Instagram si WhatsApp pe teritoriul sau.

Publicitate

„In conformitate cu Legea federala „cu privire la combaterea activitatii extremiste”, Parchetul General al Federatiei Ruse a trimis o cerere la instanta pentru a recunoaste Meta Platforms Inc. drept organizatie extremista si a interzice activitatile sale pe teritoriul Federatiei Ruse” a anuntat vineri Parchetul General al Federatiei Ruse.

Publicitate

Pentru Instagram, Rusia este a cincea cea mai mare piata a lumii, cu peste 65 milioane de useri. La fel este si in cazul WhatsApp: Rusia este a cincea cea mai mare tara pentru aplicatie, cu aproape 70 milioane de useri.

Utilizatorii de Facebook si Instagram din unele tari vor avea voie sa faca apel la violenta impotriva rusilor si a soldatilor rusi in contextul invaziei Ucrainei, dupa ce compania-mama Meta a facut o schimbare temporara a politicii sale privind discursul instigator la ura.

Compania permite, de asemenea, temporar unele postari care cer moartea presedintelui rus, Vladimir Putin, si a omologul sau din Belarus, Alexander Lukasenko, in tari precum Rusia, Ucraina si Polonia, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor sai de continut, scrie The Guardian.

„Ca urmare a invaziei ruse in Ucraina am permis temporar forme de exprimare politica care ar incalca in mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent, cum ar fi „moarte invadatorilor rusi”. Inca nu vom permite apeluri la violenta impotriva civililor rusi”, a transmis Meta intr-un comunicat.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.