Putin a dat ordin clar: „Sa se mute in zona de razboi”

Presedintele rus isi explica miscarea ca raspuns la presupusul ajutor al Occidentului in angajarea de mercenari pentru Ucraina.

Putin a ordonat vineri ca luptatorii din Orientul Mijlociu, „care vor sa sprijine” regiunile rebele Donbas, sa vina in Ucraina.

Vorbind la o sedinta a Consiliului de Securitate al Rusiei de la Moscova, Putin si-a explicat decizia prin prezenta mercenarilor occidentali in zona de razboi din Ucraina.

Publicitate

„In ceea ce priveste strangerea de mercenari din toata lumea si trimiterea lor in Ucraina, vedem ca ei nu o ascund, sponsorii occidentali ai Ucrainei, regimul ucrainean, nu ascund angajarea de mercenari, o fac deschis, ignorand toate normele de drept international.

„Daca vezi ca exista oameni care vor sa vina pe baza de voluntariat, nu pentru bani, si sa sprijine oamenii care locuiesc in Donbas, ei bine, trebuie sa venim sa-i intalnim si sa-i ajutam sa se mute in zona de razboi”, a spus el, potrivit aa.com.tr

La randul sau, ministrul Apararii Serghei Soigu a declarat ca „republicile rebele” au primit aproximativ 16.000 de cereri de la straini dornici sa lupte de partea lor.

Shoygu a mai sugerat sa se dea arme luptatorilor din regiunile separatiste din Ucraina, lucru pe care Putin a aprobat.

Razboiul Rusiei impotriva Ucrainei, care a inceput pe 24 februarie, a fost intampinat cu indignare internationala, UE, SUA si Marea Britanie, printre altele, punand in aplicare sanctiuni financiare dure impotriva Moscovei.

Oamenii din intreaga lume si-au manifestat solidaritatea cu Ucraina in diferite moduri, trimitand medicamente, alimente, haine, strangand fonduri, in timp ce multi si-au exprimat dorinta de a se alatura armatei ucrainene pentru a lupta impotriva Rusiei.

Intre timp, ministrul de externe al Ucrainei Dmytro Kuleba a declarat ca Kievul a primit peste 20.000 de cereri de la straini care doresc sa participe la conflictul de partea ucraineana.

Potrivit cifrelor ONU, 549 de civili au fost ucisi si 957 au fost raniti in Ucraina de la inceputul razboiului, iar bilantul real se pare ca este mult mai mare.

Peste 2,3 milioane de oameni au fugit din Ucraina in tarile vecine, arata datele recente ale agentiei ONU pentru refugiati.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.