Prima tara din Europa care introduce vaccinarea obligatorie impotriva Covid-19

Prima tara din Europa care introduce vaccinarea obligatorie impotriva Covid-19. Austria a devenit, vineri, prima tara europeana care introduce vaccinarea obligatorie impotriva Covid-19 pentru adulti, dupa ce presedintele Alexander Van der Bellen a semnat legea, anunta CNN.

Masura privind vaccinarea obligatorie in Austria prevede ca cei fara certificat de vaccinare sau o derogare ar putea fi sanctionati cu amenzi pornind de la 600 de euro. Verificarile privind vaccinarea obligatorie vor incepe de pe 15 martie.

Femeile insarcinate si cei care nu se pot vaccina fara a-si pune in pericol sanatatea sunt exceptati de la lege, potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Sanatatii din Austria.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Derogarile se aplica si oamenilor care s-au imbolnavit recent de Covid-19 si se aplica timp de 180 de zile de la data la care au primit primul rezultat pozitiv la testul Covid-19.

Noua lege va dura pana pe 31 ianuarie 2024 iar oamenii care nu se vaccineaza ar putea primi o amenda maxima de 3.600 de euro pana la de patru ori pe an, daca nu se afla pe un registru de vaccinare cu data desemnata.

Cancelarul german Olaf Scholz impinge de asemenea legislatia pentru vaccinarea obligatorie ca parte a strategiei statului de a controla Covid-19. Un vot cheie privind vaccinarea obligatorie in Germania este asteptat la sfarsitul lui martie.

Atat Germania cat si Austria au rate de vaccinare cu doua doze mai mari decat media UE de 70,4%, potrivit datelor de la Centrul European pentru Preventia si Controlul Bolilor. Insa ratele lor de imunizare, de 74%, respectiv 72,7% nu au potolit ingrijorarile oficialilor din sanatate.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.