Presedintele polonez a facut anuntul: „Putin ar putea folosi arme chimice in Ucraina”

Presedintele Poloniei a avertizat ca Vladimir Putin ar putea recurge la utilizarea armelor chimice in invazia in curs de desfasurare a Ucrainei de catre Rusia.

Andrzej Duda a facut aceasta declaratie intr-un interviu acordat radiodifuzorului britanic BBC, deoarece asaltul Kremlinului asupra Ucrainei a continuat pentru a treia saptamana.

Intrebat despre posibilitatea ca Putin sa recurga la un atac chimic, seful statului polonez a raspuns:

Publicitate

„Acesta este ceva ce lumea nu a vazut la aceasta scara de la al Doilea Razboi Mondial.”

El a adaugat: „Daca ma intrebati daca Putin poate folosi arme chimice, cred ca Putin poate folosi orice chiar acum, mai ales cand se afla in aceasta situatie dificila”.

„Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest razboi, iar militar nu il castiga”, a subliniat Duda.

De asemenea, presedintele polonez a fost intrebat daca orice utilizare a armelor chimice din partea Rusiei in Ucraina ar putea determina o interventie a aliantei NATO.

El a raspuns: „Desigur, toata lumea spera ca nu va indrazni sa faca asta. Dar… daca foloseste arme de distrugere in masa, acest lucru ar schimba total situatia.”

Duda a subliniat: „Cu siguranta, [NATO]… ar trebui sa stea la masa si chiar vor trebui sa se gandeasca serios ce sa faca, pentru ca atunci incepe sa fie periculos, nu numai pentru Europa…, ci si pentru intreaga lume”, scrie Polskieradio.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.