Carnea de miel pentru Paste se scumpeste. Cat va costa un kilogram

Carnea de miel este aproape nelipsita pe mesele romanilor de Paste. Oamenii vor scoate mai multi bani din portofel, in 2022, pentru masa de Sfintele Sarbatori. Astfel, un kilogram de carne de miel va costa, in viu, 22 lei/kg si 35-40 lei/kg taiat.

Carnea de miel,  mai scumpa fata de anul 2021.

Primele luni ale anului 2022 au adus scumpiri in agricultura, in contextul crizei din energie.

Publicitate

Totodata, conflictul din Ucraina risca sa genereze o adevarata criza alimentara, in special pe piata cerealelor.

Publicitate

Mielul de Paste se scumpeste

Preturile la imgrasaminte si carburanti a crescut foarte mult, ceea ce va duce, automat, la cresterea pretului carnii de miel.

Potrivit Antena 3, un cioban din comuna Obarsia de Camp, spune ca au fost inregistrate scumpiri pe banda rulana atat la furaje, cat si la motorina.

Omul spune ca boabele sunt mai scumpe, este seceta si nu au nici unde sa duca oile pe camp si, automat, carnea de miel va fi mai scumpa: kg in viu 22 de lei si taiat: 35-40 lei.

In 2021, kilogramul se vindea cu 15 lei/kg, viu, acum va fi de cel putin 20 lei

In aceste conditii, cei care vor sa aiba pe masa drob si friptura de miel vor fi nevoiti sa ia in calcul si supermarketurile.

Asadar, furajele sunt foarte scumpe, pretul porumbului fiind de 25 de lei.

Pretul unui miel se mai stabileste si in functie de marimea carcasei, dar si daca acesta este achizitionat intreg, o jumatate sau numai un sfert.

Data la care se sarbatoreste Pastele este diferita de la an la an. In 2022, Pastele ortodox cade in ultima saptamana a lui aprilie, in timp ce Pastele catolic se sarbatoreste cu o saptamana mai devreme.

In anul 2022, Pastele ortodox pica pe 24 aprilie, in vreme ce Pastele catolic pica pe 17 aprilie.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.