Premierul Ciuca, prima reactie dupa ce un militar roman a murit calcat de un tanc in poligonul Smardan

Un militar roman a decedat intr-un accident, in poligonul Smardan dn judetul Galati. Militarul, plutonier in Batalionul 284 Tancuri „Cuza Voda” din Galati, a decedat vineri, pe timpul activitatilor de instruire in cadrul unui exercitiu de conducere a tancului, fara trageri de lupta, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

„Militarul coordona manevrele in vederea inceperii deplasarii unui tanc, moment in care a fost prins intre tancul aflat in miscare si una dintre laturile amplasamentului in care se gasea masina de lupta”, se arata intr-un comunicat al MApN.

Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgenta 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fata locului.

Publicitate

„Din pacate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viata”, a precizat MApN.

Militarul avea 36 ani, era angajat al MApN din anul 2008 si era casatorit.

Politia Judiciara Galati efectueaza cercetari la fata locului, a fost instiintat Parchetul Militar Galati, iar la nivelul unitatii a fost numita o comisie condusa de seful de stat major pentru cercetarea administrativa a imprejurarilor producerii evenimentului.

Premierul Ciuca, prima reactie.

„Sunt alaturi de familia militarului care si-a pierdut viata la Smardan, pe timpul activitatii de instruire cu tancurile. Din pacate, o activitate de instruire de rutina s-a transformat intr-o tragedie. Un om tanar, de 36 de ani, si-a pierdut viata la datorie. Transmit condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa il odihneasca!”, a spus premierul Romaniei.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.