Postul Pastelui 2022. Zilele cand se mananca peste

Postul Pastelui 2022. Afla care sunt zile cu dezlegare la peste in Postul Mare, conform calendarului ortodox.

Postul Mare, sau Postul Pastilor, este perioada de pregatire pentru Sfintele Pasti, fiind asemanat adesea cu o calatorie duhovniceasca catre Saptamana Patimilor si Inviere. Este un timp liturgic, din cadrul Triodului, de mare nevointa sufleteasca si trupeasca in care se imbina cele doua feluri de postire: postul ascetic si postul total. Este numit „mare” pentru ca este cel mai lung si cel mai important dintre toate posturile.

Publicitate

In Postul Mare, crestinii ortodocsi vor avea dezlegare la peste doar de doua ori.

Publicitate

Astfel, in Postul Pastelui 2022 va fi dezlegare la peste pe 25 martie, de Buna Vestire, dar si pe 17 aprilie, atunci cand crestinii ortodocsi praznuiesc Intrarea Domnului in Ierusalim sau Floriile, sarbatoare in calendar ortodox.

Dezlegare la peste in Postul Mare

25 martie – Sarbatoare de Buna vestire

17 aprilie – Sarbatoare cu cruce rosie de Intrarea Domnului in Ierusalim

Dezlegare la ulei si vin in Postul Pastelui

Pe langa cele doua zile de dezlegare la peste, crestinii care tin Postul Pastelui mai primesc si dezlegare la ulei si vin.  In Postul Mare se face dezlegare la ulei si vin pe 9, 13, 20 si 27 martie, dar si pe 3, 10 si 16 aprilie.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.