Planta care se roaga. De ce este bine sa o ai la tine in casa

O planta tropicala distincta, denumita si „Planta rugaciunii”, este recomandata sa fie cultivata in interiorul casei. Maranta leuconeura este originara din Brazilia si frunzele sale au o semnificatie simbolica de miscare. In timpul zilei, acestea sunt plate, insa noaptea se ridica si se pliaza ca niste maini care se roaga.

Frunzele acestei plante au o nuanta verde inchisa intensa si o textura catifelata, fiind presarate cu pete galbene in centrul lor si nervuri rosii arcuite care se extind pana la margini. Aceasta planta cu crestere lenta poate atinge inaltimea de un picior si este o alegere comuna pentru decorarea apartamentelor, putand fi ingrijita in orice moment al anului. Frunzele sale ovale au o lungime de aproximativ 2,5 cm.

Beneficiile de a avea „Planta rugaciunii” in casa sunt multiple. Aceasta planta speciala aduce o energie pozitiva si noroc in locuinta, fiind considerata un simbol de recunostinta. Este un cadou potrivit datorita semnificatiei sale, iar cercetarile vechi sustin ca poate amplifica energia pozitiva si norocul.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Un aspect unic al acestei plante consta in abilitatea sa de a se „ruga”.

Aceasta miscare se numeste nasticitate si este un raspuns al plantei la lumina. In timpul zilei, frunzele sale sunt asezate in plan orizontal, insa pe timp de noapte, acestea se ridica spre cer ca si cum s-ar ruga. Aceasta miscare ajuta planta sa-si pastreze umiditatea pe timp de noapte.

Desi planta rugaciunii este cunoscuta mai mult pentru aspectul sau decorativ si simbolistica sa, exista unele beneficii pentru sanatatea organismului asociate cu aceasta planta.

In primul rand, cercetarile sugereaza ca prezenta plantelor in interiorul locuintei poate imbunatati calitatea aerului, prin absorbtia substantelor chimice toxice si reducerea nivelurilor de poluare din casa. Plantele elibereaza oxigen si umiditate, creand astfel un mediu mai sanatos si mai confortabil pentru respiratie.

De asemenea, Maranta leuconeura este considerata o planta calmanta si relaxanta, care poate ajuta la reducerea stresului si a anxietatii. In plus, studiile sugereaza ca expunerea la plante si natura poate imbunatati starea de spirit si poate reduce simptomele depresiei.

Pe langa aceste beneficii, exista si studii care sugereaza ca anumite plante, inclusiv Maranta leuconeura, pot ajuta la reducerea durerilor de cap si la imbunatatirea concentrarii si memoriei.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.