Cat costa carnea de miel, in acest an, de Paste.

In ultima perioada, traiul in Romania s-a scumpit considerabil, iar  pretul la alimente a crescut din aceasta cauza. Conform expertilor, aceasta situatie se va reflecta si in pretul carnii de miel pentru masa de Paste.

Astfel, se apropie cu pasi rapizi sarbatoarea Invierii Domnului, iar conform traditiei, carnea de miel este nelipsita de pe mesele romanilor in aceasta perioada. Cu toate acestea, se pare ca preturile vor fi foarte mari si nu multi romani isi vor permite sa cumpere carne de miel. Conform declaratiilor Presedintelui Asociatiei Crescatorilor de Ovine din Arad, Nicolae Cioranu, un kilogram de carne de miel ar putea ajunge sa coste chiar si 50 de lei. In plus, se estimeaza ca multi romani se vor indrepta catre fermele de ovine pentru a achizitiona carne de miel, deoarece preturile din supermarketuri ar putea fi si mai mari.

Cat costa carnea de miel

„Deja cumparatori de carne de miel spun ca se duc sa ia un miel, dar nu il mai iau din supermarket, nu mai ma duc sa il iau din piata, ma duc sa il iau direct din ferma.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Imi spunea un fermier ca el deja are programate vreo 200 de capete cu 50 de lei kilogramul, dar direct la consumator. Este un lucru bun, dar nu poate toata tara sa il faca”, a declarat Nicolae Cioranu, potrivit primanews.ro.

„Pretul corect, cu scumpirea si dublarea furajelor, undeva la 45-50 de lei. Daca este sub, este o problema a fermierului. Acum se vand niste miei mai mici. Nu pot sa vanda toti fermierii din Romania. Acum de Paste vand acei fermieri care pot mulge oile mai departe. De ce? Oaia are trei productii. Lana nu o mai luam in calcul, ca ne costa mai mult sa o tundem ca sa o vindem, raman laptele si mielul”, a adaugat acesta.

„60 de lei doar daca este speculat. Direct de la producator nu cred. Intr-un an am vrut sa facem un parteneriat cu un supermarket. Culmea, supermarketul platea pretul cel mai mic posibil, nu ne-a convenit sa batem palma cu ei. Nici supermarketul nu il ia la un pret mare, ii umfla el pretul”, a mai spus Nicolae Cioranu.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.