Parlamentarii americani, reactie incredibila dupa discursul lui Zelenski: „Istoria ne va judeca daca nu actionam acum. Sange, copii, ce ati facut?”

Parlamentarii americani reactioneaza la discursul lui Zelenski in fata Congresului.

Presedintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, a declarat ca remarcile presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski catre parlamentari au fost „destul de remarcabile” si ca acestia sunt „recunoscatori” ca a fost recunoscator pentru ajutor.

Ea a recunoscut apelurile sale repetate pentru Occident sa impuna o zona de excludere a zborului deasupra Ucrainei, dar nu a dat detalii.

„Suntem recunoscatori ca le-a fost recunoscator Statelor Unite pentru tot ceea ce am facut si pentru ceea ce a facut presedintele Biden”, a spus ea. „Apel pentru zona de excludere a zborului, dar daca nu poti face asta, atunci alte oportunitati si identificarea cu propriile provocari la adresa democratiei noastre. Mi s-a parut destul de remarcabil, dar filmul a fost coplesitor cu copiii si brutalitatea rusilor, sunt crimele lor de razboi chiar in fata ochilor nostri”, a adaugat ea, facand referire la un videoclip pe care l-a redat despre atacurile din Ucraina.

Publicitate

Camera Reprezentantilor lucreaza la legislatie in urmatoarele doua zile, dar nu a detaliat si nu a mai raspuns la nicio intrebare.

Liderul minoritatii din Senat, Mitch McConnell, a numit discursul lui Zelensky catre Congres un „discurs incredibil de eficient” si a spus „mesajul catre presedintele Biden este ca trebuie sa-si intensifice jocul”. Aceasta a reflectat in mare masura reactia senatorilor GOP dupa discurs si a fost diferita de democratii care au aparat manipularea lui Biden ca fiind eficienta si inclinata spre inainte.

Rep. GOP Mike McCaul, un membru de rang al Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, a fost foarte emotionat de videoclipul care a fost redat in timpul discursului lui Zelensky, spunand:

„Trebuie sa ajutam Ucraina, sa le dam tot ce au nevoie pentru a lupta in acest razboi si videoclipul pe care l-am vazut amintea foarte mult de Germania nazista. … Si istoria ne va judeca. Ce-ai facut? Ce ai facut cand a inceput bombardamentul? Cand maternitatile au fost bombardate si femeile insarcinate au fost scoase — sange, copii, ce ati facut?”

„Istoria ne va judeca daca nu actionam acum si daca nu actionam puternic”, a spus McCaul. „Nu este momentul pentru retorica partizana; Acesta este momentul sa unificam natiunea din spatele Ucrainei impotriva uneia dintre cele mai malefice forte pe care le-am vazut de la razboiul tatalui meu – si acesta este cel de-al Doilea Razboi Mondial, Adolf Hitler.”

Senatorul Roy Blunt, membru al conducerii GOP, a declarat pentru CNN ca este ingrijorat de infiintarea unei zone de excludere a zborului.

„Vreau sa spun, de fiecare data cand pui piloti americani si avioane americane pe cer, cu piloti si avioane rusesti pe cer, exista cu adevarat riscul sa ne angajam la un nivel la care nu cred ca suntem pregatiti. la”, a spus Blunt.

Senatorul democrat Mark Kelly si-a exprimat, de asemenea, ingrijorarea cu privire la impunerea unei zone de excludere a zborului – si a fost sceptic fata de ideea transferului de avioane in Ucraina, sugerand ca nu ar fi o utilizare eficienta a resurselor. El este deschis la mai multe sanctiuni si ofera mai multe sisteme de aparare, cum ar fi rachetele sol-aer. Kelly, care este candidat pentru realegeri, a mai spus ca presedintele rus Vladimir Putin este un „criminal de razboi” si a spus ca presedintele american Joe Biden ar trebui „absolut” sa-l numeasca asa. „Spune-i cum este”, a spus el.

Senatorul democrat Mark Warner, presedintele Comisiei de Informatii a Senatului, a declarat ca „instrumente mult mai eficiente” sunt antitancurile, rachetele antiaeriene si rachetele Stinger.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.