Orange a facut anuntul. Toti clientii trebuie sa stie acest lucru

Orange a notificat toti clientii sai ca, incepand cu data de 9 aprilie, se vor produce modificari in ceea ce priveste tarifele pentru serviciile de roaming in afara Spatiului Economic European.

Astfel, aceasta veste este in principiu favorabila pentru toti romanii aflati in vacanta in tari din afara UE sau din afara Spatiului Economic European, deoarece tarifele de roaming vor fi semnificativ mai reduse decat in trecut. Reprezentantii Orange au comunicat lista tarilor afectate si noile tarife de roaming, mult mai convenabile.

Modificari in tarifele de roaming la Orange pentru Spatiul Economic European

”Vesti bune despre modificarea tarifelor de roaming. Stim cat de important este pentru tine sa calatoresti fara grija costurilor in roaming si ne bucuram ca putem sa-ti dam vesti bune. Din 9 aprilie 2024, vom reduce tarifele de roaming in afara Spatiului Economic European.

Publicitate

Modificarile realizate de Orange Romania sunt mult mai avantajoase pentru tine fata de oferta actuala. In conditiile noii oferte, costul pe zi devine mult mai mic decat era inainte prin raportare la MB sau minut, si in acelasi timp ofera acces la un volum mult mai mare de benefic”, transmit oficialii Orange.

In plus, cei de la Orange au furnizat mai multe exemple „comparative”, pentru ca oamenii sa inteleaga mai bine avantajele noului sistem. Astfel, in prezent, in Turcia, 1 MB de trafic de internet costa 7,14 euro, in timp ce un minut/SMS catre Romania costa 1,45 euro.

De la 9 aprilie, insa, un pachet de 2 GB de trafic de internet va avea un cost de 4 euro, iar 1 MB va costa 0,00195 euro.

Mai mult, un pachet cu 10 minute/SMS catre Romania va costa 2 euro, adica un minut sau SMS va avea un cost de 20 de centi. Astfel, costuri mult mai accesibile pentru toata lumea.

Articolul continuă după reclame

In Serbia, 1 MB de trafic costa in prezent 10,71 euro, iar un minut/SMS catre tara noastra costa 2,28 euro, insa de la 9 aprilie, un pachet de 2 GB (2048 MB) va costa 4 euro, iar un pachet de 10 minute/SMS va avea un cost de 2 euro. Vestile sunt bune si pentru cei care calatoresc in Japonia, unde 1 MB de trafic nu va mai costa 13 euro, deoarece un pachet de 2 GB de date va costa 10 euro, iar un pachet de 10 minute/SMS va avea un cost de 4 euro.

Se modifica tarifele de roaming pentru abonatii Orange Cei de la Orange precizeaza ca traficul de internet mobil si apelurile de voce primite vor fi tarifate pe baza de pachete valabile timp de 24 de ore, incepand de la primul apel/SMS sau prima sesiune de internet. Astfel, in momentul in care se efectueaza primul apel sau SMS, pachetul este activat si este valabil timp de 24 de ore.

Daca aceste beneficii sunt consumate, se va trece la urmatorul pachet.

In cazul in care cineva nu consuma beneficiile acelui pachet, acestea vor expira, iar un nou pachet va fi activat doar atunci cand cineva initiaza un apel sau foloseste internetul. ”Daca acest pachet va fi consumat in totalitate in termen de 24 de ore de la activare, accesul la serviciul de internet in roaming va fi restrictionat pentru a nu genera costuri suplimentare nedorite”, mai precizeaza cei de la Orange.

Desigur, cei interesati pot obtine un nou pachet prin SMS, utilizand un anumit cuvant cheie la numarul 321, insa mai multe detalii vor fi disponibile pe site-ul oficial Orange incepand cu 9 aprilie. Cu toate acestea, este important de mentionat ca exista tari in care roamingul va ramane extrem de costisitor.

De exemplu, in Monaco, un MB de date costa 9,9 euro, astfel ca cineva care doreste sa trimita mai multe fotografii din aceasta zona s-ar putea confrunta cu costuri suplimentare de zeci sau sute de euro.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.