Operatie extrem de rara la Iasi. Un tanar de 37 de ani a inceput sa mearga din nou dupa ce a fost operat de o tumora de aproape 7 cm.

Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi a publicat, pe pagina sa oficiala, povestea unui tanar de 37 de ani care avea o tumora de la nivelul maduvei spinarii.

„Din nou pe picioarele lui – Operatie extrem de rara

Un tanar de 37 de ani a inceput sa mearga din nou dupa ce a fost operat de o tumora de aproape 7 cm. Barbatul a ajuns in stare grava la spital, asta dupa ce nu isi mai putea misca partea stanga a corpului. Silviu este din Galati, are 37 de ani si patru copii il asteapta acasa.

 TESTIMONIAL – Silviu STOICA, pacient Galati 37 ani

“Ce am vazut aici am ramas mirat. Merg acum, am stabilitate. Sunt ca un copil care merg. Nici mie nu-mi venea sa cred. Este un om deosebit si nu imi venea sa cred am avut sansa asta sau norocul ca am fost pe mana lui.

Nu mai aveam stabilitate, cadeam pe jos, nu mai puteam sa mai merg foarte bine si am ajuns la spital. M-au trimis de la Galati la domul Eva. Eu am avut prima data covid. Am avut codiv si cred ca mai tare s-a aprofundat si de acolo nu am mai putut sa merg. De la saptamana la saptamana incepeam sa merg mai greu. Si am ajuns aici si multumesc lui Dumnezeu a fost operatia perfecta. Merg acum, am stabilitate. Sunt ca un copil care merg. Nici mie nu-mi venea sa cred.

Si diferenta care am vazut-o acuma ca merg ca un copil, fac pasi putin cate putin.

Nu mi-a explicat nimeni nimic. Abia aici s-a descoperit. Pe unde am fost nu mi-a gasit nimeni nimic. Ma cautam la cap, ma cautam la spate, ca aveam dureri si aici pana in picioare. Durerea pleca de aici in mani, imi tremura si mana stanga si dadea in picioare, pana jos, nu simteam nimic. Si intr-adevar aici in spital sunt foarte buni profesionisti. Ce am vazut aici am ramas mirat. Am vazut doctori care se implica foarte mult. Chiar nu credeam. Eu de Romania fugeam, am stat si multi ani pe afara. Dar in Romania, la Iasi am vazut doctori care se implica si am vazut implicarea lor zi de zi si asta e foarte frumos.

Sa ii dea Dumnezeu sanatate si sa o tina tot asa. Este un om deosebit care nu imi venea sa cred ca am avut eu sansa asta sau norocul ca am fost pe mana lui. Eu zic noroc ca am fost pe mana lui.
Aici am vazut diferenta asta, eu tot lungeam o boala care poate nu mai aveam scapare. Sa traiesc langa familie si imi dorec sa plec mai repede. Banii nu conteaza si nu conteaza nimic. Sanatatea conteaza foarte mult. Noi toti fugim dupa bani, sa avem, sa facem, dar daca nu ai sanptate nu rezolvi nimic. Si ce am vazut aici in doua saptamani ramai marcat.”

 Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi

“S-a adresat spitalului nostru pentru un deficit motor la membrele superioare si inferioare, ceea ce se numeste tetrapareza. In urma investigatiilor s-a decelat un neurinom, o tumora a nivelul maduvei cervicale dezvoltata din teaca unui nerv. Aceste tipuri de tumori sunt extrem de rare, reprezentand cateva procente din toata patologia coloanei cervicale. A avut o dezvoltare in bisac, adica o mare parte dezvoltata in canalul medular care comprima maduva, avand drept rezultat respectivul deficit motor, iar cealalta componenta sa nivelul unei formatiuni anatomice numita foramen neural, adica locul pe unde nervul iese din coloana. S-a facut o interventie laborioasa, a durat aproximativ patru ore, s-a reusit sa scoatem in totalitate componenta din canalul medular si peste 95 % din foramen neural. Pacientul are o evolutie buna si urmeaza sa fie externat zilele urmatoare.

Pacientii din tara care se adreseaza spitalului au crescut in ultimii ani, chiar in ciuda conditiilor epidemiologice. Sunt cateva procente, undeva la 5 procente din adresabilitatea spitalului, dar sunt in tendinta de crestere. In urma analizei efectuate s-a creat la nivelul serviciilor de sanatate nevoia unui segment de pacienti care se adreseaza spitaului nostru pentru ca nu pot fi salvati in alte clinici din Romania sau nu isi permit costul acestor tratamente in clinicile private”, scrie in postarea publicata de Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi, pe Facebook.