Olena Zelenska, prima doamna a Ucrainei, a facut anuntul cutremurator: ”Atentatul a fost intentionat”

Olena Zelenska, prima doamna a Ucrainei, a acuzat Rusia ca poarta ”un razboi impotriva copiilor nostri”.

”In aceasta seara, armata rusa a tras cu rachete dintr-un avion intr-o scoala si un internat din orasul Novhorod-Siversky, regiunea Cernihiv. Salvatorii lucreaza in prezent acolo, dar stim deja despre trei morti si 12 raniti.

”Atentatul a fost intentionat. Rusii, care pretind ca ataca doar instalatiile militare, duc un razboi impotriva copiilor nostri. De fapt, ei poarta razboi impotriva viitorului nostru”, a spus Zelenska intr-o postare Telegram, joi.

Sotia liderului de la Kiev a adaugat ca, potrivit Ministerului Educatiei si Stiintei din Ucraina, 1.635 de institutii de invatamant din tara au fost afectate de bombardamente, 126 fiind complet distruse.

„In prezent, se dezbate in intreaga lume daca actiunile Rusiei in Ucraina sunt genocid. In loc sa raspundeti, priviti harta. In fiecare zi apare acolo o noua scoala sau gradinita care a fost distrusa de catre rusi, in mod deliberat si cu un cinism fara precedent”, a mai spus Olena.

Reactia Rusiei:

Potrivit ministerului rus al apararii, fortele sale armate au folosit rachete aeriene de inalta precizie pentru a lovi patru posturi de comanda, 34 de zone de concentrare a fortei de munca si echipamente militare ucrainene, precum si doua depozite de munitii in apropiere de Novhorod-Siversky.

”Atacul au avut ca rezultat eliminarea a peste 320 de nationalisti si a pana la 72 de vehicule blindate si cu motor”, a declarat ministrul apararii in cadrul unei conferinte de joi.