Noua revolutie tehnologica pentru Renault- Planul a fost lansat zilele trecute la Paris

Zilele trecute, milanezul Luca De Meo, de la 1 iulie 2020 CEO al Renault, a prezentat planul grupului online de la Paris, fiind o adevarata Renastere pana in 2025.

Aliati si rivali

De Meo, fost manager al Fiat, va gasi marci „prietenoase” din Torino „acasa”, adica in Franta, la Stellantis si aliatii rivalilor de lunga durata Peugeot, Citroën si Ds. Si acelasi lucru este valabil si pentru Tavares, care a crescut in Renault, apoi s-a alaturat filialei Nissan si, prin urmare, din nou la Paris alaturi de Carlos Ghosn.

Impletire, intersectii si amarcord pentru o provocare intre doua numere. Invierea, restructurarea, revolutia sunt cele trei puncte ale Renasterii care vor duce la o scadere a productiei la 3,1 milioane de vehicule pe an cu obiectivul de a atinge o marja operationala de 3% in 2023 si 5% in 2025.

Publicitate

«In termen de zece ani – cuvintele sale – vom trece de la o companie de automobile care lucreaza cu tehnologie la o realitate tehnologica care functioneaza cu masini, cu cel putin 20% din veniturile din servicii, date si tranzactionarea energiei.

Articolul continuă după reclame

Consolidarea este o tema trecuta pentru noi, odata cu crearea Aliantei (impreuna cu Nissan si Mitsubishi) trebuie sa generam valoare. Pentru dezvoltarea noilor modele vom cobori la mai putin de 3 ani si suntem deschisi la parteneriate », scrie ilgiornale.it.

Repozitionarea marcilor

De asemenea, marcile au fost repozitionate: Dacia-Lada ca entry level, Renault pentru segmentele mediu si superior cu motoare hibride si electrice si Alpine cu trei modele electrice de top datorita acordului cu Lotus. Toate acestea folosind doar trei platforme dezvoltate impreuna cu Nissan si Mitsubishi.

In gama de motoare exista, de asemenea, celula cu combustibil hidrogen. Se va naste un centru pentru mobilitatea electrica si cu hidrogen in nordul Frantei, care isi propune sa devina cel mai important din lume. „Aceasta este noua etapa a Renault”, explica De Meo.

Printre partenerii tehnologici, StM, Orange si Google. Pana in 2025 vor exista 24 de modele noi, dintre care 10 vor fi electrice. R5 va reveni, va fi totul electric si „va atinge corzile nostalgice din anii 80”, adauga CEO-ul Renault.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.