Noi modificari. CNSU a votat. Veste foarte buna pentru romanii care nu s-au vaccinat.

In urma sedintei CNSU, a fost aprobata si decizia privind accesul la supermarketurile din mall pentru romanii care nu detin un certificat verde. Conditia pentru aceasta relaxare a masurilor este ca in respectivele mall-uri sa stabileasca culoare dedicate si controlate, cu asigurarea unei suprafete de minim 4 metri patrati raportat la suprafata destinata vanzarii, pentru fiecare persoana.

„Se propune ca prin exceptie de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situati in centrele si parcurile comerciale sa fie permis tuturor persoanelor daca sunt stabilite culoare dedicate si controlate de intrare, deplasare si iesire in/din acestea, este asigurata o suprafata de minimum 4 mp din suprafata destinata vanzarii, pentru fiecare persoana si este limitat numarul cosurilor de cumparaturi la numarul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arata in hotararea CNSU.

Articolul continuă după reclame

Accesul in centrele si parcurile comerciale este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARSCoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se afla intre sfarsitul perioadei de izolare si pana la a 180-a zi ulterioara confirmarii pozitive pentru virusul SARS-CoV2.

Publicitate

In continuare, restaurantele vor fi deschise in intervalul 5:00-22:00, la o capacitate de 50% acolo unde incidenta este mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si 30% unde incidenta este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Accesul este permis doar pentru persoanele vaccinate, trecute prin boala, sau care prezinta rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Starea de alerta a fost prelungita pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 7 februarie.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.