Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Cel mai bun supliment alimentar pentru organism”

Reputatul profesor Vlad Ciurea ne ofera sfaturi pretioase. Neurochirurgul a dezvaluit care este suplimentul natural care face adevarate minuni pentru organism.

”Cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mancarea cat mai naturala. Cea de la tara, daca se poate, de la micii producatori. O mancare tinuta cat mai putin la congelator, fara aditivi, fara coloranti.

Pentru ca, pe langa apa, odihna si oxigen, si mancarea este importanta pentru creierul nostru. E bine de stiut ca mancarea procesata vine uneori „la pachet” cu surprize neplacute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe aceasta tema.

Publicitate

Un exemplu: E 951, indulcitor si potentiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decat zaharul! Se descompune, printre altele, in acid aspartic. Acesta suprastimuleaza neuronii, pana la epuizare si distrugere. Prin urmare produce migrene, ameteli, oboseala cronica si multe altele. Nu intamplator este interzisa utilizarea acestui E 951 in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Din pacate, educatia alimentara este redusa la noi… Produsele fast-food si in general mancarea procesata sunt la indemana si la preturi mici. Recomand sa fim atenti la acest aspect in ingrijirea copiilor, adolescentilor si tinerilor nostri”, a scris neurochirurgul pe contul de Facebook.

Vlad Ciurea, recomandari pentru buna functionare a creierului.

„Recomand o lingurita de miere zilnic. Recomand, de asemenea, putina ciocolata. Dar nu ciocolata cu adaosuri, insiropata cu zeci de miresme si alte lucruri. Ciocolata neagra”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor in stiinte medicale si profesor universitar.

„Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt semintele. Nu recomand zahar, care este periculos pentru creier. Miere si fructe. Recomand peste slab si carne de curcan, cu putine calorii. Toate acestea favorizeaza transmitatorii din creier si ajuta procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine sa le revedem din cand in cand”, a mentionat profesorul Vlad Ciurea.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.