Neurochirurgul Vlad Ciurea atrage atentia: „Tot sangele se duce in stomac, creierul ramane ischemizat si ne…”

Neurochirurgul Vlad Ciurea a atras atentia asupra obiceiurilor alimentare nepotrivite si a facut cateva recomandari pentru o digestie buna.

„Nu este bine sa mancam la pranz mult, pentru ca tot sangele se duce in stomac, creierul ramane ischemizat si ne apuca somnul.

Cine vrea sa lucreze, trebuie sa manance foarte putin la pranz. Pledez pentru apa la temperatura camerei, nu sucuri acidulate.

Creierul are doua puncte de activitate maxima: intre 10.00 – 12.00 si 16.00 – 18.00. Daca a obosit, putem sa-i dam un pic de cafea, pe care sa o bem incet. Creierul astepta sa fie rasplatit cu un dulce bun, dar fara zahar”, a spus medicul.

Mai mult, profesorul Vlad Ciurea a oferit si cateva sfaturi despre cum pot oamenii sa duca un stil de viata sanatos.

„Dimineata, trebuie sa ne trezim cat mai devreme, sa deschidem geamurile larg si sa facem cateva exercitii de inspiratie si expiratie.

Un profesor din Academia rusa, care a trait o perioada in Siberia, spune ca se poate trai 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela sa intre in plaman.

Acele mici exercitii fizice ajuta creierul sa se incalzeasca, sa porneasca toate circuitele.

Apoi, sa bem doua pahare de apa la temperatura camerei. Primul pahar este extraordinar, pentru ca evacueaza toate dejectele tubului digestiv. Al doilea pahar cu apa este foarte bun pentru ca intra in circulatie si pune «locomotiva» in miscare”, a mai spus Vlad Ciurea.