Ne asteapta noi scumpiri. Cat va costa o paine

Un nou val de scumpiri la alimente! Din cauza scumpirilor la energie, cheltuielile agricultorilor au crescut si ele cu cel putin 15-20% . Toate acestea se rasfrang automat in preturile de la alimente.

„Consecintele sunt clare: se va scumpi mult painea, produsele de panificatie, zootehnia va suferi. Se scumpeste (painea – n.r.) anul acesta cu aproximativ 50%, probabil, in functie de situatia cerealelor la nivelul tarii”, a estimat Lica Iulian, fermier din Teleorman, potrivit Antena 3.

Publicitate

Productie de cereale a Romaniei, in scadere

2021: 26,3 milioane tone

Publicitate

Previziuni 2022: 22,4 milioane tone, in scadere cu 15%

Sursa: Asociatia Europeana Coceral

Productia de grau, in scadere

2021: 10,9 milioane tone

Previziuni 2022: 8,6 milioane tone, in scadere cu 20,7%

Sursa: Asociatia Europeana Coceral

Productia de porumb, in scadere

2021: 12,45 milioane tone

Previziuni 2022: 11,3 milioane tone, in scadere cu 9%

Sursa: Asociatia Europeana Coceral

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.