NATO a respins cererea Rusiei. Ce se va intampla cu trupele aliantei din Romania

NATO a respins cererea Rusiei de retragere a trupelor straine din Alianta prezenta in Bulgaria si Romania si a denuntat ideea de sfere de influenta in Europa, anunta AFP.

„Cerintele Rusiei ar crea membri NATO de clasa intai si a doua, ceea ce nu putem accepta”, a declarat Oana Lungescu.

Rusia ”a promis” vineri Occidentului „cele mai grave consecinte” daca va continua sa ignore „preocuparile sale legitime” cu privire la intarirea militara a Statelor Unite si a NATO la granitele cu Ucraina si Rusia, potrivit AFP.

„Acest lucru poate fi evitat daca Washingtonul reactioneaza pozitiv la proiectele noastre de acorduri privind garantiile de securitate, la care speram sa primim un raspuns scris din partea Statelor Unite articol cu ​​articol saptamana viitoare”, a declarat Ministerul rus al Externelor intr-un comunicat de presa.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Potrivit ministerului, aceasta pozitie a fost comunicata sefului diplomatiei americane Antony Blinken, care s-a intalnit vineri la Geneva cu omologul sau rus Serghei Lavrov.

„Antony Blinken a fost instiintat ca ignorarea in continuare preocuparile legitime ale Rusiei legate in primul rand de exploatarea militara continua de catre Statele Unite si aliatii sai NATO a teritoriului Ucrainei, in contextul unei desfasurari la scara larga a fortelor si activelor Aliantei in apropiere granitele noastre, va avea cele mai grave consecinte”, a declarat Moscova.

Retragerea trupelor si a echipamentelor NATO din Romania si Bulgaria se numara printre garantiile de securitate pe care Rusia le cere Occidentului, a transmis vineri ministerul rus de externe citat de Reuters. Declaratiile au fost facute cu doar 20 de minute inaintea rundei de negocieri la nivel inalt SUA-Rusia de la Geneva.

Diplomatii americani si rusi nu au facut niciun progres major in discutiile privind Ucraina vineri, dar au fost de acord sa continue sa vorbeasca pentru a incerca sa rezolve o criza care a starnit temeri de un conflict militar.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.