Voluntari pentru vremuri de razboi. Ce salarii se ofera si care sunt criteriile de recrutare

MapN cauta voluntari pe care sa-i pregateasca, sa-i plateasca si sa-i cheme la razboi atunci cand va fi cazul. Ministerul are disponibile 400 de locuri, da acestea nu sunt pentru oricine. Exista mai multe criterii pe care trebuie sa le indeplineasca cei care vor sa faca acest lucru.

Care sunt probele, criteriile de admitere

Angajat MapN: Varsta este cuprinsa intre 18 si 50 de ani iar studiile pe care candidatii trebuie sa le detina, invatamant general obligatoriu. Banuiesc minim 10 clase.

Regulile de incadrare a soldatilor voluntari sunt simple. O data ce candidatii se incadreaza in limitele de varsta trebuie sa treaca de probele sportive si evaluarea psihologica .

Angajat MapN: Veti parcurge perioada de selectie si veti fi examinat medical. Toate aceste probe, cheltuielile sunt suportate din bugetul MAPN.

Candidat: Sunt remunerat financiar in perioada aceea de instruire?

Angajat MapN: Sigur ca da…

Voluntari pentru vremuri de razboi

Renumerarea este diferentiata in functie de posturile pe care le ocupa. Pentru instruirea initiala, care dureaza doua saptamani, sumele pot ajunge la aproximativ 2700 de lei. Exista si o indemnizatie de instalare care se poate duce la peste 3900 de lei. In perioada in care voluntarii nu participa la instructie primesc lunar intre 989 si 1445 de lei.

In total, Armata Romana cauta 444 de rezervisti voluntari ca sa-i incadreze in urmatoarele luni.

Florin Sandru: In unitatile militare din Cluj si Bistrita sunt disponibile 150 de functii. 18 pentru maistri, 15 functii pentru subofiteri si 117 functii pentru gradati rezervisti voluntari.

Romania are acum 70 de mii de soldati incadrati in Ministerul Apararii si alti aproape 50 de mii de rezervisti.