Minivacanta generoasa de Paste. De cate zile libere vor beneficia angajatii

Apropiindu-se Pastele ortodox din 2024, romanii se pregatesc pentru o minivacanta generoasa. Aceasta sarbatoare importanta, care marcheaza Invierea lui Iisus Hristos, va avea loc pe 5 mai si va fi precedata de o serie de zile libere, incepand cu 1 Mai si incheindu-se pe 6 Mai, cand este celebrata a doua zi de Paste.

Vacanta de Paste

Perioada de sarbatoare de Paste pentru romani se intinde pe o durata de sase zile, oferindu-le posibilitatea de a se bucura nu doar de semnificatia religioasa a sarbatorii, ci si de timpul petrecut alaturi de familie si prieteni, intr-un cadru relaxant.

Articolul continuă după reclame

Elevii vor beneficia, de asemenea, de o vacanta prelungita, conform deciziei Ministerului Educatiei, care a stabilit perioada de 27 aprilie pana pe 7 mai ca fiind vacanta de Paste pentru acestia. Prin aceasta decizie, elevii vor avea 10 zile libere si se vor intoarce la cursuri pe 8 mai.

Publicitate

Anul 2024 aduce numeroase oportunitati de odihna si relaxare pentru romani.

Pe langa sarbatoarea de Paste, se vor bucura si de alte zile libere in cursul anului. Printre acestea se numara 1 Mai (Ziua Muncii), 3 Mai (Vinerea Mare), 6 Mai (a doua zi de Paste), 24 Iunie (a doua zi de Rusalii), 15 August (Adormirea Maicii Domnului), precum si 25 si 26 Decembrie (Craciunul).

De asemenea, exista si zile libere care cad in timpul saptamanii, dar acestea vor fi recuperate prin prelungirea programului de lucru. Astfel, zilele de 2 Mai, 16 August si 27 Decembrie vor fi compensare ulterior.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.