Ministrul Sanatatii, anunt de ultim moment despre carantina: „O sa va intereseze”

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila a anuntat ca durata izolarii si a carantinei se modifica in Romania. Astfel, de la 14 se reduce la 10 zile.

Guvernul Romaniei a luat aceasta decizie deoarece, in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, durata izolarii si a carantinei este de 10 zile.

„O informatie care cu siguranta o sa va intereseze: vom rezolva in aceste zile durata izolarii si a carantinei. Va fi si in Romania doar de 10 zile, la fel cum este in marea majoritate a tarilor din Uniunea Europeana”, a declarat Alexandru Rafila, in cadrul unei conferinte de presa.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

„La noi problema este nevaccinarea intr-un procent important”, a explicat medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sanatate Publica.

Din acest motiv, Romania a avut pana acum o perioada de carantina/izolare mai lunga decat alte tari, deoarece nevaccinatii transmit virusul o perioada mai lunga decat persoanele vaccinate.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.