Ce sa nu faci in Ajun, in noaptea de Anul Nou si pe 1 ianuarie! Aduce mare ghinion in 2022

Ajunul de Anul Nou, noaptea de Anul Nou, dar si ziua de 1 ianuarie 2022 abunda in traditii si supertitii, aducatoare de noroc sau ghinion. Iata ce nu trebuie sa faceti in aceste zile, pentru ca Anul 2022 sa va mearga numai bine.

Anul Nou Traditii Superstiitii.

Nu scoateti absolut nimic din casa, nici macar gunoiul, pentru ca se arunca si prosperitatea. Totodata, nu e indicat sa dati lucruri in Ajun de Noul an pentru ca veti avea casa goala si in anul care vine, iar pe usa nu va mai intra norocul, ci paguba.

Cine spala rufe, va avea parte de rau tot anul, iar cine va folosi foarfecele, se spune ca isi va taia bunastarea si iubirea. De asemenea, se spune ca persoana care va cheltui bani in Ajun de Anul Nou sau in prima zi din 2022, va duce lipsa acestora tot anul.

Publicitate

Anul Nou. Traditii despre bani.

Nu intrati in Noul An cu datorii, pentru ca veti avea de dat bani tot anul.

Nu dormiti in noaptea de Anul Nou, pentru ca veti somnorosi si apatici tot anul care vine. O alta datina spune ca in Ajunul Anului Nou trebuie sa aveti mereu in buzunar cateva boabe de grau, pentru a fi ferit de foamete tot anul.

Copiii care se nasc in Noaptea de Anul Nou vor avea noroc toata viata. Tot pentru noroc, belsug si sanatate, masa trebuie sa fie imbelsugata, iar oaspetii imbracati la tol festiv. Pentru fericire in dragoste, nu uitati sa purtati culoarea rosie.

De asemenea, o bine cunoscuta superstitie spune ca prima persoana care va trece pragul casei in prima zi din an ne va influenta tot anul. Conform traditiei, persoanele cu parul blond sau roscat aduc ghinion in timp ce cele brunete aduc noroc. De asemenea, daca prima persoana care intra in casa este barbat, anul va fi plin de noroc, in timp ce daca femeile intra primele, acesta va fi plin de ghinion.

Ce nu se face pe 1 ianuarie

In noaptea dintre ani, dar si pe 1 ianuarie nu se plange. Conform traditiei, persoanele care plang in prima zi a anului vor avea un an plin cu evenimente triste.

O alta superstitie este legata de faptul ca cine va dormi in ziua de Sfantul Vasile va fi lenes tot anul.

In prima zi a anului nu este bine sa aruncam nimic, nici macar gunoiul, pentru ca dam cu piciorul norocului. Se mai spune ca in noaptea dintre ani nu se gateste mancare din carne de pasare, deoarece, asa cum gaina scormoneste pamantul si-l imprastie, tot asa se risipesc norocul si bunastarea casei.

In prima zi din noul an nu se matura, nu se spala, pentru a nu atrage saracirea casei.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.