Ministrul Sanatatii a dat vestea cea mare. Se intampla chiar in martie

Ministrul Sanatatii a anuntat ca autoritatile iau in calcul revenirea la normalitate din luna martie. Totodata, Alexandru Rafila a precfizat ca nu este un angajament sigur deoarece virusul este imprevizibil, dar este „o ipoteza de lucru”.

Alexandru Rafila, a declarat, marti seara, ca la finalul lunii martie am putea sa revenim la normalitate.

„Normal inseamna ca probabil nu va mai fi nevoie de starea de alerta”

„Eu cred ca vom reveni la normal pana la sfarsitul lunii martie. Normal inseamna ca probabil nu va mai fi nevoie de starea de alerta. Eu cred ca prelungirea starii de alerta va fi limitata de aceasta data si nu va mai trebui sa luam acele masuri care sa ne afecteze viata economica si sociala si trebuie sa ne pregatim pentru acest lucru”, a declarat, marti seara, la TVR , Alexandru Rafila.

Publicitate

„Sunt ipoteze de lucru. Nu sunt angajamente. Vreau sa fac acest disclaimer, ca nu se poate nimeni angaja, modul in care evolueaza un agent patogen cateodata este imprevizibil si biologia este o stiinta care intotdeauna este surprinzatoare. Asta nu inseamna ca noi nu ne gandim foarte serios la situatia in care, incepand cu aceasta primavara, putem sa revenim la normal din punct de vedere economic si sa avem o discutie foarte serioasa incat fiecare sa stie ce are de facut”, a mai spus Rafila.

Ce masuri vor ramane in vigoare?

„Cred ca toata lumea poate sa se gandeasca ca vor face acest lucru un timp limitat, dupa care ne intoarcem la normal. Dar faptul ca discutam in acest moment de o situatie care nu va mai necesita prelungirea starii de alerta, nu stiu, peste 2 luni de zile, cred ca este un element si psihologic care va determina lumea sa se comporte responsabil, pe de o parte, si sa dea incredere oamenilor ca pot reveni la normalitate. Revenirea la normalitate trebuie sa fie un deziderat al tuturor si trebuie sa lucram pentru asta”, a mentionat ministrul Sanatatii.

Va reveni virusul din toamna?

„Orice este posibil, parerea mea. Daca vor aparea tulpini cu o patogenitate mai mare, e posibil. Aceste tulpini vor fi mult mai putin transmisibile, adica transmisibilitate mare, patogenitate mica”.

Alexandru Rafila, vaccinarea periodica

„Vor fi pericole pentru anumite categorii de persoane la risc trebuie sa se vaccineze, sa speram ca si producatorii isi vor adapta vaccinul variantelor circulante si nu vom asista in continuare la utilizarea aceluiasi vaccin”.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.