Ministrul Muncii a facut anuntul despre plata suplimentelor la pensii

Ministrul Muncii, Marius Budai a anuntat la RomaniaTv, ca persoanele care au realizat in ultimele doua luni venituri ce au depasit plafonul de 1500 de lei nu vor mai primi luna aceasta suplimentul de 250 de lei oferit de Guvern.

„Toti cei care au avut dreptul sa primeasca a doua transa de vouchere sociale au primit-o”

„Toti cei care au avut dreptul sa primeasca transa a doua au primit-o exact in termenul pe care l-am comunicat. Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri in aceasta perioada si care nu primesc aceasta a doua transa.

Mai exact, in luna precedenta acordarii acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declara veniturile impozabile, pentru ca acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1500 de lei, cu precizarea ca indemnizatia pentru persoanele cu dizabilitati nu intra in calcul.

Exista posibilitatea ca cineva sa fi vandut un teren sau sa fi lucrat in luna precedenta si sa fi realizat venituri si atunci nu se incadreaza daca a depasit pragul de 1500 de lei. Din doua in doua luni se fac aceste verificari. Daca a fost un venit ocazional, persoana respectiva primeste din nou suplimentul”, a declarat ministrul Muncii.

In urma actualizarii permanente a listelor de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, noua transa cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari in plus fata de cei 2.480.613. Noii beneficiari ar fi trebuit isi primeasca cardurile pana pe 3 septembrie.

Toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 transe in valoare de cate 250 de lei pentru achizitia de alimente si mese calde pe 8 septembrie.

„Dupa o prima etapa dificila in care am reusit sa emitem si distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja in pregatiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza in prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranta procedura este mult mai simplificata, pentru ca alimentarea se face cursiv pentru toti cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima transa se adauga alti aproximativ 150.000 de romani care vor avea parte de ajutor pentru alimente si mese calde”, a declarat ministrul Marcel Bolos.