Meteorologii au schimbat iar prognoza meteo. Se strica vremea!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme severa pentru mai multe regiuni. Urmeaza zile cu ninsori abundente, viscol si depunere de strat consistent de zapada.

Vremea pentru Sambata, 8 ianuarie

Vremea va fi predominant inchisa si temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In Banat, Crisana, Maramures si in vestul si nord-vestul Transilvaniei vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada, in dealurile Olteniei si ale Munteniei si pe arii restranse in restul Transilvaniei vor fi precipitatii mixte, iar in celelalte zone, local vor fi mai ales ploi. In Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zapada va fi local consistent.

Cantitatile de apa vor fi in general de 10…15 l/mp si izolat de peste 20 l/mp. Pe arii restranse se va produce polei sau ghetus. Vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55…65 km/h in sudul Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali, temporar viscolind ninsoarea, dar pe spatii mici si in sud si est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 9 grade, iar cele minime in general intre -1 si 6 grade. Izolat va fi ceata.

Publicitate

Vremea in Capitala

In Bucuresti vremea va fi inchisa. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative pe tot parcursul intervalului si se va mentine in jurul valorii de 3 grade. Vantul va sufla slab si moderat. La sfarsitul noptii vor fi conditii de ceata.

Duminica 9 ianuarie

Meteorologii anunta ca vremea se mentine predominant inchisa si vor fi precipitatii, local in cursul zilei, mai ales in centru si sud-vest, iar seara si noaptea pe arii relativ extinse. In zonele montane si submontane vor predomina ninsorile, iar in rest vor fi mai ales ploi si lapovita. Pe arii restranse, cu probabilitate mai mare in vestul tarii, se va produce polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari spre sfarsitul intervalului in sudul si sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 11 grade, cu cele mai ridicate valori in Dobrogea, iar cele minime intre -2 si 7 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Articolul continuă după reclame

Vremea in Bucuresti

In Capitala, vremea se va mentine inchisa, mai ales la inceputul zilei vor fi conditii de ceata si burnita, dar noaptea temporar va ploua si vantul va avea unele intensificari. Valorile termice vor creste fata de intervalul anterior, temperatura maxima va fi de 7…8 grade, iar cea minima de 4…6 grade.

Vremea pentru Luni 10 decembrie

ANM transmita ca in cea mai mare parte a tarii, valorile termice se vor situa peste cele normale in aceasta perioada din an. Cerul va avea innorari si pe arii relativ extinse, in majoritatea regiunilor, se vor semnala precipitatii, local moderate cantitativ; la munte, in vestul si nord-vestul Moldovei si temporar in estul Transilvaniei vor fi ninsori si lapovita, iar in rest vor predomina ploile. Izolat, cu probabilitate mai mare in vestul teritoriului, vor fi depuneri de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in regiunile sud-estice si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 10 grade, iar cele minime intre -3 si 6 grade. Pe spatii mici, se va forma ceata.

Vremea in Capitala

In Bucuresti regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele specifice perioadei, insa vremea va fi inchisa si va ploua. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare. Temperatura maxima va fi de 7…8 grade, iar cea minima de 3…4 grade, transmite ANM.

Vremea pentru Marti 12 ianuarie

Pe parcursul zilei, in jumatatea de est a tarii valorile termice, in scadere fata de ziua precedenta, se vor situa in jurul celor climatologic specifice datei, iar in restul teritoriului vremea va fi usor mai calda decat normal, astfel ca maximele se vor incadra intre -2 si 7 grade. Pe timpul noptii se vor inregistra valori de temperatura apropiate de cele obisnuite in a doua decada a lunii ianuarie in majoritatea zonelor, cu minime intre -13 si -2 grade, mai ridicate in sud-vest. In regiunile din sud si din est cerul va fi mai mult noros si local se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru precipitatii redusa. Vantul va avea intensificari in est si sud-est si local in zona montana inalta. Izolat se va forma ceata.

Vremea in Bucuresti

In Capitala, vremea se va raci, iar intensificarile de vant vor amplifica senzatia de frig. Cerul va avea innorari si vor fi posibile precipitatii slabe, mixte. Temperatura maxima se va situa in jurul a 4 grade, iar cea minima va fi de -4…-2 grade, potrivit ANM.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.