Vin ninsorile in Romania! Avertisment de ultima ora de la ANM

Vin ninsorile in Romania! ANM vine cu precizari de ultima ora. Vremea se schimba radical vineri in toata tara. Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri o informare meteo de precipitatii, predominat sub forma de ninsoare, pentru Banat, Crisana, Maramures si vestul si nord-vestul Transilvaniei, valabila de sambata, ora 4:00, pana duminica, ora 12:00.

Potrivit meteorologilor, in zonele mentionate vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat de zapada. In Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zapada va fi local consistent.

Cantitatile de apa vor fi in general de 10-15 l/mp si, izolat, de peste 20 de l/mp.

Vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55-65 km/h in sudul Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

Publicitate

In restul teritoriului, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala in special in dimineata zilei de sambata (8 ianuarie), cu precadere in dealurile sudice.

Prognoza meteo ANM pentru sambata

Meteorologii anunta ca sambata temperaturile maxime, vor fi cuprinse intre -1 si 9 grade, iar cele minime, in general, intre -3 si 6 grade. In Bucuresti in schimb, valorile termice maxime vor fi de 2-4 grade, pe cand cel eminime de 3 grade. ANM anunta conditii de ceata spre finalul intervalului.

Vremea duminica.

Meteorologii anunta ca precipitatiile vor continua in sudul si in sud-vestul tarii. Va ploua in Muntenia si Dobrogea, la munte va ninge, iar in restul tarii vor fi precipitatii mixte. Temperaturile vor fi cuprinse intre -1 si 10 grade, cu cele mai ridicate valori in Dobrogea, iar cele minime intre -9 si 6 grade. Exista posibilitatea de ceata si de polei in mai multe zone ale tarii.

Vremea Bucuresti

In Bucuresti, sambata si duminica, vremea va fi inchisa si temporar se vor semnala precipitatii slabe. Acestea vor fi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, in dimineata zilei de 08 ianuarie si ploaie in restul intervalului. Vantul va sufla moderat. Temperatura minima, din noaptea de vineri spre sambata va fi de 0 – 1 grad, in timp ce sambata si sambata spre duminica, temperatura aerului nu se va modifica semnificativ si va avea valori de 2 – 4 grade.

Vremea luni

ANM anunta ca si luni vremea va continua sa fie racoroasa. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 7 grade, iar cele minime, intre -8 si 1 grad, iar pe alocuri vor fi conditii de ceata. In Bucuresti in schimb, temperatura maxima va fi de 5…6 grade, iar cea minima de -2…0 grade.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.