ALERTA METEO de ninsori puternice si viscol. Meteorologii anunta cod galben

ALERTA METEO. ANM a emis o atentionare meteo cod galben de ninsori puternice si viscol. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, este vizata zona de vest a tarii.

ATENTIONARE METEOROLOGICA- COD GALBEN

Interval de valabilitate: 08 ianuarie, ora 10 – 09 ianuarie, ora 10

Publicitate

Fenomene vizate: ninsori insemnate cantitativ, viscol in zona montana inalta

Zone afectate: conform textului si hartii

Articolul continuă după reclame

In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures si local in vestul si nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat de zapada in medie de 10…15 cm. In Carpatii Occidentali, in vestul Carpatilor Meridionali si in nordul Carpatilor Orientali va ninge abundent, iar stratul de zapada nou depus va fi local consistent.
Vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55…65 km/h in sudul Banatului si pe crestele Carpatilor Meridionali unde va fi viscol.

Nota: In restul teritoriului se vor semnala precipitatii mixte si izolat se va produce polei, iar in prima parte a intervalului va mai ninge, cu precadere in dealurile sudice.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.