Meteorologii au schimbat iar prognoza. ANM a emis Cod galben de ninsori, viscol si polei. Judetele vizate.

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis avertizare Cod galben de ninsori, viscol si polei in urma cu putin timp. Iata ce zone din tara sunt lovite de vremea de iarna!

Avertizare Cod galben de ninsori, viscol si polei mai multe judete din Romania

Avertizarea meteo Cod galben de ninsori, viscol si polei este valabila in intervalul 14 decembrie, ora 18:00 – 15 decembrie, ora 08:00, potrivit anuntului facut de ANM.

Publicitate

Astfel, in timpul noptii de miercuri spre joi (14/15 decembrie), va ninge viscolit în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, iar fenomenul va determina scăderea vizibilității. Se preconizeaza depunerea unui strat de zăpadă și se anunta ca vor fi rafale de 70…90 km/h.

Judetele vizate:

Alba;

Arges;

Brasov;

Caras-Severin;

Dambovita;

Gorj;

Hunedoara;

Mehedinti;

Prahova;

Sibiu;

Valcea.

Meteorologii mentioneaza ca, in special în prima parte a nopții, va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, dar și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h.

O alta avertizare meteo de precipitații mixte și depuneri de polei a fost emisa de ANM, fiind valabila in intervalul 14 decembrie, ora 18:00 – 15 decembrie, ora 10:00.

În acest interval vor aparea precipitatii temporare în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Vor fi precipitatii mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni.

De asemenea, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, mai ales în sud-vest.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.