Doliu in muzica populara. A plecat la Ceruri unul dintre cei mai apreciati interpreti

Este iar doliu in lumea artistica din Romania. Marea voce a Banatului de Munte, Iosif Ciocloda, a incetat din viata la varsta de 85 de ani, la Mehadica, localitatea natala a mamei sale. Cantaretul suferea de o boala cronica si a murit la varsta de 85 de ani. Inmormantarea lui Iosif Ciocloda va avea loc vineri, 16 decembrie, in localitatea Mehadica din Caras-Severin, acolo unde artistul si-a petrecut aproape toata viata.

Iosif Ciocloda s-a nascut in data de 1 octombrie 1937, in satul Borlovenii Vechi, comuna Prigor. A fost remarcat de mic pentru vocea sa placuta, iesind in evidenta la serbarile scolare, unde, de fiecare data, se situa pe locul I. Intrebat de la cine mosteneste talentul, spunea ca mama sa avea o voce deosebita, fiind cunoscuta in toata zona drept cea mai buna bocitoare. Vocea sa i-a placut taragotistului Iosif Milu, artist emerit, care venea acasa cu ocazia Rugii de la Mehadica si care dorea sa-l duca la Ansamblul „Ciocarlia” din Bucuresti, insa situatia familiala nu i-a permis sa paraseasca satul natal, potrivit caon.ro.

A trait o viata la Mehadica (Megica), localitatea natala a mamei sale, ducand povara anilor in care s-a luptat pana la capat cu o boala cronica.

Inmormantarea lui Iosif Ciocloda va avea loc vineri, 16 decembrie, de la ora 11:00, in localitatea Mehadica, unde artistul si-a petrecut aproape toata viata.