Cum se ingrijesc corect orhideele iarna.

Orhideele au nevoie de ingrijire speciala pe timpul iernii pentru a se mentine sanatoase si frumoase. In primul rand, este important sa le pastram intr-un loc cu temperaturi scazute, dar care sa nu fie expuse la curenti de aer rece sau la temperaturi foarte joase.

De asemenea, este important sa le udati corect, asigurandu-va ca solul este usor umed, dar nu in exces. In cazul in care orhideele sunt expuse la lumina slaba, este posibil sa fie necesar sa le fertilizati mai rar decat in anotimpurile calde. Asigurati-va ca orhideele sunt udate suficient si nu le expuneti la schimbari bruste de temperatura pentru a le mentine sanatoase pe timpul iernii.

Cum se fertilizeaza orhideele pe timpul iernii?

Fertilizarea orhideelor poate varia in functie de tipul de orhidee pe care il aveti si de conditiile specifice din locul in care sunteti. In general, orhideele au nevoie de mai putina fertilizare pe timpul iernii, datorita reducerii activitatii lor de crestere.

Publicitate

Daca orhideele sunt expuse la lumina slaba, este posibil sa fie necesar sa le fertilizati mai rar decat in anotimpurile calde. Cand fertilizati orhideele pe timpul iernii, asigurati-va ca utilizati un fertilizant specific pentru orhidee si urmati intotdeauna instructiunile de pe ambalaj. De asemenea, este important sa nu exagerati cu cantitatea de fertilizant pe care il aplicati, deoarece acest lucru poate dauna plantei. In general, o fertilizare la fiecare 2-4 saptamani este suficienta pentru orhideele din casa pe timpul iernii.

Cum se uda corect pe timpul iernii?

Udarea corecta a orhideelor pe timpul iernii este esentiala pentru mentinerea sanatatii acestora. In primul rand, asigurati-va ca orhideele sunt amplasate intr-un loc cu temperaturi scazute, dar care sa nu fie expuse la curenti de aer rece sau la temperaturi foarte joase. De asemenea, este important sa le udati astfel incat solul sa ramana usor umed, dar fara exces de apa. Daca udati prea putin, radacinile orhideelor se pot usca, ceea ce poate duce la moartea plantei.

Daca, pe de alta parte, udati prea mult, radacinile pot incepe sa putrezeasca, ceea ce poate duce la aparitia unor boli. Pentru a evita aceste probleme, asigurati-va ca utilizati un recipient de udare cu gauri de scurgere si udati orhideele pana cand apa incepe sa curga din aceste gauri. De asemenea, lasati solul sa se usuce putin intre udarile consecutive. Acest lucru va permite radacinilor sa absoarba apa in mod eficient, fara a provoca excesul de umiditate care poate dauna plantei.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.