Marcel Ciolacu a facut anuntul despre majorarea salariilor: „Sa strangem cureaua”

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a declarat ca nu stie despre masurile pregatite de Guvern pentru cresterea TVA la bauturi carbogazoase sau cresterea pretului la tigari.

Liderul PSD a anuntat ca salariile demnitarilor vor creste, dar unele vor fi prorogate. Este decizia luata ieri in Parlamentul, odata cu votul pe Legea 153 care prevede majorari de salarii pentru o parte din bugetari.

Publicitate

„Este o corectura, am chemat azi dimineata liderul de grup de la PNL si liderul de comisie. Toti parlamentarii sunt prinsi pe lista. Daca legea va trece, se va proroga termenul de aplicare pentru parlamentari. Altfel, legea ar fi fost neconstitutionala. Ea nu mai putea fi aplicata, vorbim de Legea 153, pentru toata lumea. Azi, din coalitie, vom iesi cu o decizie ca demnitarii nu trebuie sa aiba salarii mai mari. E o lege pe care trebuie sa o respectam cu totii. Eu cred ca noi, demnitarii, trebuie sa facem un efort, sa strangem cureaua. Restul sunt legi, se trece printr-o situatie dificila pentru toata lumea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Publicitate

”Va repet, astazi, in coalitie, vom iesi cu o decizie ca nu se vor mari salariile pentru demnitari, in cazul in care legea va fi promulgata. Se va da Ordonanta de prorogare a acestui termen”, a spus Marcel Ciolacu.

USR a anuntat marti ca va ataca la Curtea Constitutionala proiectul de lege adoptat de catre Parlament prin care au fost majorate indemnizaiile tuturor demnitarilor si anume pentru Presedintele Romaniei, membrii Legislatului, membrii Guvernului, Avocatul Poporului, prefecti, subprefecti etc.

Deputatul Cristian Seidler (USR), membru in comisia de munca din Camera Deputatilor, a declarat, marti, la emisiunea Talk News de la Profit News TV, ca in Parlament a trecut un proiect de lege prin care toti demnitarii, de la prefect la presedintele Romaniei primesc intre 880 de lei si 1.410 lei brut lunarin plus la salariu, desi salariile demnitarilor erau inghetate prin legea salarizarii.

Marcel Ciolacu a mai spus ca nu stie despre masurile pregatite de Guvern pentru cresterea TVA la bauturi carbogazoase sau cresterea pretului la tigari.

”Le voi vedea si eu in sedinta coalitiei. Nu am stiinta despre aceste propuneri, dar sunt mai multe propuneri si cred ca este corect sa luam o decizie in coalitie si pe urma vom discuta. Vom discuta ulterior cu patronatele, cu sindicatele si apoi vom lua deciziile finale”, a declarat Marcel Ciolacu.

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.