Lovitura pentru Zelenski. Lavrov a facut anuntul

Discutiile directe dintre presedintele rus Vladimir Putin si omologul ucrainean Volodimir Zelenski ar fi „contraproductive”, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov in timp ce delegatiile se pregatesc pentru discutiile asupra operatiunii militare de la Moscova.

Putin „a spus ca nu a refuzat niciodata sa se intalneasca cu presedintele Zelensky. Singurul lucru pe care il considera fundamental important este ca aceste intalniri sa fie bine pregatite”, a spus astazi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, in comentarii televizate adresate jurnalistilor, dupa ce Zelenski a cerut o intalnire cu omologul sau rus.

Lavrov spune ca actuala criza „a inceput cu mult timp in urma, iar in toti acesti ani, s-au acumulat un numar imens de probleme, prin urmare doar intalnirea si schimbul de opinii cu privire la ceea ce vrea Zelenski, ar fi contraproductiv acum”.

Publicitate

Zelenski si Putin s-au intalnit o singura data, la discutii la Paris in 2019.

Pe masura ce tarile urmeaza sa reia discutiile de pace, Lavrov spune ca Moscova isi mentine cererile de demilitarizare si „denazificare” in Ucraina.

Putin le-a numit obiectivele militare ale Moscovei, precum si ca Ucraina sa aiba statut neutru.

„Atat demilitarizarea, cat si denazificarea Ucrainei sunt o componenta esentiala a acordurilor pe care incercam sa le realizam”, spune Lavrov.

„Suntem interesati ca aceste discutii sa se incheie cu un rezultat care va atinge obiectivele fundamentale pentru noi”, a spus ministrul, potrivit timesofisrael.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.