Lavrov, declaratie incredibila dupa negocierile cu Ucraina: „Presedintele Putin a explicat foarte clar”

Negocierile ce vizau incetarea razboiului dintre Rusia si Ucraina au avut loc astazi.  Ministrii de externe din Ucraina si Rusia s-au intalnit in Turcia. Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a facut declaratii socante dupa negocieri.

„Ucraina este a noastra si noi vom decide ce vom face mai departe cu aceasta tara. Presedintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales sa puna in miscare aceasta operatiune speciala. Stiu ca va este interzis sa scrieti asa ceva, dar veti citi si veti afla”, a declarat Lavrov.

Publicitate

„Noi vrem o Ucraina prietenoasa, o Ucraina demilitarizata si o tara care sa nu fie o amenintare la adresa Rusiei, o Ucraina in care rusii sa nu fie persecutati, sa nu li se respecte drepturile si sa nu se poata vorbi limba rusa. Occidentul a venit in Ucraina si au impus stilul lor de viata si au intors oamenii impotriva Rusiei”, a spus ministrul rus.

Publicitate

Mana dreapta a lui Putin a mai precizat ca Occidentul ”se comporta periculos”, trimitand arme ucrainei. “Cei care furnizeaza arme Ucrainei trebuie sa realizeze ca vor fi trasi la raspundere pentru faptele lor”, a punctat ministrul, potrivit Antena 3.

Lavrov a mentionat si ca “nu planuim sa atacam alte tari. Noi nu am atacat nici Ucraina”.

Putin nu refuza o intalnire cu Zelenski, dar inainte de asta trebuie facute pregaritiri. Au fost deja facute trei propuneri trimise catre partea ucraineana, au promis sa vina cu un raspuns si asteptam un nou raspuns”, a mai declarat ministrul rus de externe.

Lavrov , despre informatiile cu privire la utilizarea armelor chimice:

“Suntem foarte alarmati de informatiile care au iesit la iveala despre Pentagon care a creat laboratoare de arme biologice in Ucraina, incalcand conventia privind interzicerea armelor biologice. Le-am cerut oficial sa explice si asteptam raspunsul lor. Nu sunt experimente pasnice, ci menite sa creeze arme biologice”

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.