Zelensky, mesaj categoric dupa incheiere negocierilor cu Rusia: „Nu va mai ramane nicio urma din invazia rusa”.

Presedintele Volodimir Zelenski a rostit un discurs indemnand partenerii Ucrainei din intreaga lume sa ofere solutii bazate pe realitate – nu pe opinii abstracte.

El spune ca liderii se aduna pentru a discuta despre razboi si despre apartenenta Ucrainei la NATO – si subliniaza ca stie care dintre acesti lideri sprijina Ucraina.

Despre razboi, el spune ca barbatii si femeile ucrainene isi apara statul pentru a cincisprezecea zi – si au respins atacurile in zone cheie.

Publicitate

El confirma ca trei persoane, inclusiv un copil, au fost ucise in atentatul cu bomba la maternitatea Mariupol si spune ca afirmatia Rusiei ca nu au existat pacienti in spital este o minciuna.

Rusii au creat o „catastrofa umanitara”, spune el, adaugand: „Inima mi-e franta din cauza a ceea ce ocupantii au facut oraselor noastre, tarii noastre”, a declarat Zelenski, potrivit BBC.

Presedintele Ucrainei spune ca Rusia vrea sa umileasca poporul ucrainean si „sa-i puna in genunchi si sa primeasca paine si apa din mainile invadatorilor”.

Zelenski adauga: „Nu am devenit sclavi si nu vom fi niciodata – pentru ca acesta este spiritul nostru si acesta este destinul nostru”.

Privind in perspectiva, el spune ca, dupa razboi, totul va fi reconstruit la cel mai inalt standard, iar planificarea guvernului este deja in curs.

„Nu va mai ramane nicio urma din invazia rusa”, a promis presedintele, in ziua in care negocierile ruso-ucrainene la nivel de ministri de externe nu au adus niciun progres concret.

„Cetatenii rusi va vor uri, pentru ca i-ati mintit de multi ani. Cand vor resimti consecintele minciunilor voastre, o vor constata in portofele, in disparitia oportunitatilor, in viitorul furat al copiilor din Rusia.

Razboiul nu este niciodata izolat. Razboiul raneste intotdeauna victimele, dar si pe agresor. Doar agresorul intelege asta mai tarziu. Insa intelege, intotdeauna, si sufera, intotdeauna”, a declarat presedintele ucrainean.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.