Kremlinul a facut anuntul: „Nu e nimic de discutat, nimeni nu-si va schimba pozitia. Daca vor sa pedepseasca pe cineva…”

Kremlinul a declarat marti ca, daca Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, ar ordona trupelor tarii sale sa depuna armele, „nu ar mai exista victime” in Ucraina.

„El poate da ordin ca armele sa fie depuse, atunci nu vor mai fi victime”, a declarat marti purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, in timpul conferintei sale de presa zilnice.

Conducerea de la Mosciva il considera pe Zelenski ca presedinte legitim al Ucrainei, a afirmat Peskov, in pofida faptului ca presedintele Vladimir Putin chemase vineri armata ucraineana „sa preia puterea in propriile maini” si sa-i inlature de la putere pe Zelenski si anturajul sau, pe care i-a calificat drept „neonazisti si drogati”.

Publicitate

Pentru moment nu este programata niciun fel de discutie telefonica intre Putin si Zelenski, a transmis Peskov, care a mai spus ca, deocamdata, este „prematur” sa se faca o evaluare a rezultatului primelor negocieri intre parti, care au avut loc cu o zi inainte la granita belaruso-ucraineana.

Peskov: „Nu sunt afectat” de sanctiuni

Purtatorul de cuvant al presedintiei ruse a vorbit si despre multimea de sanctiuni pe care tarile occidentale a impus-o unor persoane si companii ruse ca urmare a invadarii Ucrainei de catre Rusia, el minimalizand importanta restrictiilor.

„Posibil, ei cred ca prin sanctiuni ne vor face sa ne schimbam pozitia. Dar este clar ca nu e nimic de discutat aici, nimeni nu-si va schimba in consecinta pozitia”, a spus Peskov, unul dintre oficialii la nivel inalt de la Moscova sanctionati de Occident, potrivit EFE, preluata de Agerpres.

„Daca vor sa pedepseasca pe cineva, nu au decat sa o faca”, intrucat persoanele vizate de restrictii nu au „nici bunuri, nici conturi” in Occident, a spus Peskov.

„Nu sunt afectat” de sanctiuni, a insistat el cand a fost intrebat daca masura, dispusa la adresa sa de mai multe tari, a avut un impact asupra vietii sale de zi cu zi.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.