Kremlinul a facut anuntul despre 9 mai. Ce va face Putin

Kremlinul a respins miercuri informatiile potrivit carora presedintele rus Vladimir Putin ar intentiona sa declare in mod oficial razboi Ucrainei si o mobilizare generala la 9 mai, cand Rusia celebreaza victoria fostei Uniuni Sovietice impotriva armatei naziste in cel de-al doilea razboi mondial, informeaza Reuters si Interfax.

„Nicio sansa sa se intample asta. Este un nonsens!”, a spus purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin urmeaza sa sustina un discurs la 9 mai si sa supervizeze, in calitate de comandant suprem al armatei ruse, o parada militara in Piata Rosie din Moscova.

Publicitate

Citand oficiali americani si occidentali, CNN a lasat sa se inteleaga intr-un comentariu difuzat la inceputul acestei saptamani ca presedintele Vladimir Putin ar putea declara, in mod oficial, razboi Ucrainei la 9 mai, o miscare care ar permite mobilizarea completa a fortelor de rezervisti in Rusia, in conditiile in care trupele ruse se pare ca se afla in impas in Ucraina, conform Agerpres.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie in cadrul a ceea ce Moscova numeste oficial „operatiune speciala militara” pentru „denazificarea” si „demilitarizarea” acestei tari, dar Kievul si Occidentul califica ofensiva rusa un razboi de agresiune neprovocat, primul de acest gen de pe continentul european dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.