Klaus Iohannis, decizie de ultim moment. Anuntul a fost facut acum cateva momente

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei a convocat sedinta CSAT, joi, la ora 11.00, dupa ce Federatia Rusa a invadat Ucraina. Si la nivelul guvernului a fost organizata o echipa cu atributii in monitorizarea situatiei si coordonarea masurilor la nivel intern.

Pe ordinea de zi a sedintei este inclusa tematica privind implicatiile asupra securitatii euroatlantice in contextul agresiunii Federatiei Ruse impotriva Ucrainei. La finalul sedintei CSAT, presedintele Klaus Iohannis va sustine o declaratie de presa.

Klaus Iohannis participa joi seara la reuniunea extraordinara a Consiliului European pe tema ultimelor evolutii privind situatia de securitate de la granitele Ucrainei.

Armata Romaniei a activat punctele militare de comanda

In ceea ce priveste situatia de securitate din Ucraina, Armata Romaniei a activat punctele militare de comanda cu atributii in monitorizarea situatiei si coordonarea fortelor si mijloacelor destinate situatiilor concrete care pot aparea.

„Conducerea Ministerului Apararii Nationale a luat toate masurile necesare de reactie, atat cele care revin in mod direct institutiei, precum si cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului national de securitate, conform planurilor de cooperare interinstitutionala, elaborate din timp”, arata un comunicat al Ministerului Apararii”, potrivit unui comunicat MApN.